Megvastagodott nyak

Tisztelt Doktornő! Subklinikai pajzsmirigy alulmüködést diagnosztizáltak nálam. Az lenne a kérdésem, hogy attól hogy subklinikai és csak a tsh-m magas (9, 7) , lehet e, hogy vastag a nyakam. Az UH nem mutatott megnagyobbodast, csak fokozott vérkeringést. Nem csak a pajzsmirigy területén vastag, hanem az egész, olyan vizenyős vagy hájas. de a testalkatom normalis, bár ez elmúlt 1, 5 évben feljött 6 kg, de még igy is normalis a súlyom, csak már nem vagyok olyan vékony. Fognak feírni gyógyszert (babatervezés miatt) , de még elótte lesz egy biopszia. Ha normalis a T3 és T4 szintem és úgy kapok gyógyszert, akkor nem leszek olyan mint a hyperthyreosisosok? Ideges, ingerült? A gyógyszertöl visszább mehet a testsúlyom és nyakam vastagsága. Előre is köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Igen. Jobban lesz, és ha a gyógyszer adagja megfelelő, nem lesznek túlműködésé tünetei.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. március 23., 16:49; Megválaszolva: 2015. április 03., 18:24
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése