Betegségre utalnak, vagy ártalmatlan számok?

Tisztelt Doktornő! Kisebbik (7 éves) fiamnak remeg a keze, s mivel a családban (nővéremnél) volt ugyanez a probléma, anno kiderült, hogy ezt nála enyhe pajzsmirigyprobléma okozta. Ezért azt gondoltam, hogy egy vérvétellel talán kiderülhet, ez lehet-e a gond a kisebbik fiamnál is. Természetesen gyermekorvosunknak megmutattam az elkészült leleteket, s azt mondta, nincs gond, de ha gondolom, kérdezzek meg egy szakorvost. Ezért kérem, hogy amennyiben lehetséges, a kisfiam vérképe alapján írja meg nekem legyen szíves, hogy valóban nincs-e ezen a téren aggódni valóm! Köszönöm előre is kedvességét és figyelmét! Üdvözlettel Vörösvérsejt süllyedés 7 mm/h 0 - 15 Glükóz 4, 5 mmol/L 3, 5 - 6, 1 Vas 20, 4 μmol/L 9, 0 - 21, 5 Transzferrin 2, 6 g/L 1, 7 - 3, 4 Transzferrin telítettség 31 % 10 - 43 Teljes vaskötõ kapacitás 65, 0 μmol/L 42, 8 - 85, 6 TSH 1, 560 mIU/L 0, 400 - 4, 000 Vérkép Fehérvérsejt 6, 6 Giga/L 4, 5 - 13, 5 Neutrofil 3, 52 Giga/L 1, 80 - 8, 00 Limfocita 2, 54 Giga/L 1, 20 - 6, 00 Monocita 0, 43 Giga/L 0, 00 - 0, 80 Eozinofil 0, 10 Giga/L 0, 00 - 0, 55 Bazofil 0, 04 Giga/L 0, 00 - 0, 20 Neutrofil 53, 10 % 20, 00 - 60, 00 Limfocita 38, 30 % 25, 00 - 45, 00 Monocita 6, 50 % * 1, 00 - 6, 00 Eozinofil 1, 50 % 1, 00 - 5, 00 Bazofil 0, 60 % 0, 00 - 1, 00 Vörösvérsejt 5, 0 Tera/L 3, 9 - 5, 1 Hemoglobin 127 g/L 115 - 145 Hematokrit 0, 38 L/L 0, 35 - 0, 45 MCV 76, 3 fl * 81, 0 - 100, 0 MCH 25, 5 pg * 26, 0 - 34, 0 MCHC 334 g/L 310 - 360 Trombocita 403 Giga/L * 150 - 400 MPV 9, 7 fl 9, 0 - 13, 0 RDW-SD 37, 5 fl 37, 0 - 54, 0 ------------------------------------------------------------------------- Szabad T4 13, 18 pmol/L 7, 75 - 15, 21 Szabad T3 6, 35 pmol/L * 3, 80 - 6, 00 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza kézremegés témában

Tisztelt kérdező!

Gyermeke pajzsmirigy működése rendben van, ez nem okozhatja a kézremegést és a többi értékben sincs teendőt igényló eltérés. Amennyiben ez a remegés nem változik, gyermek neurológus felkeresését javaslom.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. március 13., 14:39; Megválaszolva: 2015. március 15., 08:46
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint
Pajzsmirigy aspirációs citológiai...