L-thyroxin szedése és a fogyás

Tisztelt Doktornő! Kérdésem: 5 éve szedek L-thyroxint 0.75 mg naponta, eddig nem fogytam, most 2 hónap alatt fogytam 6 kg-ot. Lehet, hogy csak ennyi idő után hat a gyógyszer vagy idegesség miatt lehetséges. Endokrinológusnál már régen voltam, mert azt mondták, ha jó a TSH értéke nem kell menni kontrollra. Igaz csak egy éve szedem úgy, hogy reggel csak ezt és a többi gyógyszeremet fél-egy óra múlva veszem be. Szedek még: miluritot 100 mg 1, astrix 1oo mg 1, pentoxil-ep napontsa 2 x 4oo mg, atorva-Teva 20 mg 2 naponta. cartukanub 625 mg 1. és különböző vitaminok: C, D, magnézium., xanax, napi 2 x 0, 5 mg. Köszönettel: Batisz Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Ha az L-thyroxian adagja jól van beállítva, nem okoz fogyást, főleg nem 5 éves szedés után. Nézessen friss TSH-t, hogy nem sok-e onnek ez az adag. A gyógyszerigény ugyanis változhat. Ha nem ez az ok, akkor egyéb irányban belgyógyásztai vizsgálatok szükségesek.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. március 06., 13:14; Megválaszolva: 2015. március 08., 08:02
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint
Pajzsmirigy aspirációs citológiai...