pulzusszám

Kedves Doktornő! Pajzsmirigy túlműködésem volt, az értékeim jelenleg normálisak, a gyógyszert viszont még csökkent adagban szednem kell (napi 5x fél tabletta) . A normális eredmények ellenére a pulzusom elég magas szokott lenni, általában terhelés hatására. Reggel a nyugalmi pulzusom 80 és 85 között van, viszont ez a mindennapi tevékenységek hatására felmegy kb. 90-re. Napközben ez úgy ahogy rendeződik, a nyugalmi pulzusom beáll hetven valamennyire, viszont különböző tevékenységek, mozgás, jövés- menés hatására ez gyorsan felszökik 80 90 körülire, annál nem magasabbra. Érdekes, hogy a legkellemetlenebbek a reggelek. Hozzá tenném, hogy 158 cm vagyok, 52 kg-mal. (kb. 8-10 kg-ot fogytam a túlműködés miatt) Voltam EKG-n ill. szív ultrahangon, mindent rendben találtak, azt mondta az orvosom, kezdjek el mozogni, valószínűleg ez hiányzik. A kérdésem az lenne, hogy ez a pajzsmiriggyel összefügghet-e (a rendeződött értékek ellenére)? Ilyen esetben Ön milyen sportot javasol? (szobabicikli szóba jöhet? ) Valóban néhány hét múlva csökkenie kell a pulzusomnak vagy inkább hónapokban mérhető a változás? Ön szerint szükséges további kivizsgálás esetleg? Kissé tanácstalan vagyok, a túlműködés előtt nem volt ilyen problémám. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza pajzsmirigy betegség, szapora szívverés témában

Kedves Kérdező! Néhány héten belül javulnia kellene a panasznak, de szükség esetén gyógyszert is kaphat a szívritmus normalizálására. A több, mint 10%-os testsúlycsökkenés is hozzájárulhat a tünetekhez. A mozgás jótékony hatású lehet, bemelegítés-levezetés mindenképpen szükséges. Javaslom, hogy a pulzusszámhoz igazítsa a terhelés mértékét, 130-140/perc fölé nem engedje egyelőre a pulzust. (Ne aggódjon amiatt, hogy ezt kezdetben hamar eléri, javulni fog ez is! ) A szobabicikli megfelelő módja az edzésnek, de gyaloglás, kirándulás, tánc, úszás, stb is jó. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. február 24., 22:14; Megválaszolva: 2015. február 26., 20:20
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint