glucose szint, inzulin

Kedves Doktor (nő)! Terheléses vércukorvizsgálatra küldtek, mivel diéta és rengeteg sport mellett mégis hízok, puffadok, menszeszem késik, álmos, fáradt vagyok, száraz a bőröm és a szemem, váltakozó a hangulatom, álmatlanság gyötör. A vizsgálat eredménye Glucose terhelés 0 perc 4.41 mmol/l (4.10 - 6.00) Glucose terhelés 60 perc 3.14 mmol/l Glucose terhelés 120 perc 3.57 mmol/l (4.10 - 7.80) Insulin terh 0 perc 6.71 mIU/l (2.60 - 24.90) Insulin terh 60 perc 12.91 mIU/l Insulin terh 120 perc 16.46 mIU/l Több vizsgálatot is megcsináltak, ultrahangok, vérkép rendben a hormonok a következők: (21.nap) FSH: 5.0 lU/l Progresteron: 19.1 nmol/l Ösztradiol: 105.1 pmol/l Prolactin: 219.7 mIU/l Testosteron: 0.89 nmol/l SHBG: 54.68 nmol/l STI: 1.63% Ezek alapján okozhatja bármi a hízást, és a tüneteket? (laktózintoleranciám van) Köszönöm: Andrea

Dr. Fáklya Mónika válasza hízás témában

Tisztelt kérdező!

A fenti értékek nem magyarázzák. Érdemes lenne pajzsmirigy funkciós értékeket is mérni. (TSH, fT4)

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. december 27., 23:35 ;Megválaszolva: 2012. december 30., 11:07
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Magasvérnyomás ,elhízás oka?
Tisztelt Doktor úr /Doktornő! Szeretnék segítséget kérni, hogy mi okozhatja az elhízásomat és a magas vérnyomásomat. Nagyon szeretnék lefogyni...
Pajzsmirigy probléma?
Kedves Dr. Fáklya Mónika! Kislányom 4 éves, tavasszal észrevettük, hogy elkezdett hízni. Addig kimondottan vékony kislány volt. Étkezési...
Segítség?!
Tisztelt Hölgyem/Uram! A minap voltam pajzsmirigy ultrahangon és a lelet eredményére lennék kíváncsi. Az orvos szóban csak annyit mondott nem kell...
Mi lehet a bajom? Leszek valaha...
Tisztelt Doktor nő! Végső elkeseredésemben írok. Ahol eddig laktam PC és IR betegségemet kezelték Merckforminnal is. Második gyermekem így lett....
pajzsmirigy alulműködés
Tisztelt Doktor Nő! Több mint 10 éve van pajzsmirigy alulműködésem. 25 mg Euthyrox-al kezdtem, most már 87, 5-nél tartok. A működésre jellemző...