Gyanakodjak valamire?

Tisztelt Doktor úr, Egyek kedves barátom javasolta önt, hogy vegyem fel a kapcsolatot önnel, mert biztosan tud nekem segíteni. Röviden 27 éves telekommunikációs ágazatban dolgozó mérnök vagyok aki napi 8-10 óra hosszát tölt számítógép előtt. Ez igen "jó" hatással volt rám és eredménye képen Aranyeret diagnosztizált proktológusom. Aranyér problémák mint, néha vérzés, kis kitüremkedett csomó végbél tájon elő-elő jön. Erre kaptam kúpot 37-39 számú előírat (számokban nem vagyok biztos) , illetve Detralex kúrát is javasoltak ez is folyamatban. Viszont vannak mostanság olyan tüneteim, ha annak mondhatóak amelyek nem tudom, hogy az aranyerességhez köthető-ek vagy esetleg más probléma is van. Tünetek: -végbél nyílás viszketés (főleg éjjel) -széklet krémes reggelente nagy mennyiségű (egyáltalán nem hasmenés, egyben van csak nem egy henger { kisebbe hengerek}) - rozsdabarna - délutánonként már normális henger formájú 8-10cm. -bal hasi úgy tudom megfogalmazni melegség érzet (mintha bal oldalam melegebb lenne mint a jobb, nem mindig) -néha bal lapocka alatti szúrás mint amikor a rekesz izom tájékán levegő szorul be ez inkább ülő pozícióban vagy kicsavarodott fekvő pozícióban érezhető (nyomásra nem érződik, has puha lapos) -néha-néha többlet gázok szintén esti órák - (páromat zavarja) -súlyom stabil (jelenleg 1, 5kg könnyebb vagyok de úgy vélem, hogy az 1 hónapos diéta és a sport úszás, kerékpár jótékony hatása) -étvágyam rendben Még valami, a szúró érzés mint mondtam nem állandó néha van, de arra felfigyeltem, hogy ha stresszelnek, ideges vagyok, mérges, akkor gyakrabban jelentkezik és felerősödik mint a melegség érzet is. Figyeltem étkezést is, pl kenyér és társai után van-e valami, nem véltem felfedezni gluténra gondoltam. Fogyasztok tejtermékeket is, joghurt, tej, vaj, margarin etc, itt sem volt utánuk probléma. Szelességre azt tudom mondani sokszor bármit eszem akkor is előjön, szóval rendszert nem látok benne. Összességében ezekre a panaszokra, ha ez az figyeltem fel. És szeretném megkérdezni, mit gondol róluk? Szükséges lenne-e további vizsgálat vagy személyes találkozó önnel? Tudom, hogy az ülő munka hosszú távon gondot okoz, ezért kerékpározom és úszom könnyed fizikai munkát végzem (amikor lehet) . Viszont nem szeretném azt sem, hogy az aranyerességnek ami egy állapot sajnos - később szövődményei legyenek. Előre is köszönöm a segítségét. Várom a választ Tisztelettel Csaba

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza aranyeresség témában

Érdemes lehet egy perianalis (végbél körüli) törlést elküldeni féregpete vizsgálatra (ez okozhat viszketést) , ha ez negatív esetleg bőrgyógyásszal is konzultálni. A Normaflore helyett kombinált pre- és probiotikum használatát javasolnám, legalább 1 hónapig (ez segíthet a puffadáson illetve a széklet állagának változatosságán) . A Detralex jó, érdemes 3 hónapig szedni, majd szünet, és kúraszerűen ismételni. Leírása alapján a tartós ülés elkerülhetetlen, ezért érdemes lehet egy felfujható, közepén kimélyített ülőpárnát használni.

Kérdés: 2015. szeptember 03., 08:05; Megválaszolva: 2015. szeptember 03., 15:58
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Aranyer kerdes
Tisztelt Doktor Ur! 38 eves no vagyok es egy ideje a szekltemen es a wc papiron is friss vercikkok vannak szekeles utan. A szekelesi szokasaim nem valtoztak...
Detralex, mikor varhato hatas?
Tisztelt Doktur Ur! Elöször is köszönöm szepen valaszat "Hasi problema" cimü kerdesemre. Hetfön voltam proktologusnal a nyakosodas miatt...
Aranyérről
Jó napot! Azt szeretném kérdezni hogy aranyerem van régóta. De az elmúlt 3 hétben volt folyamatosan hasmenésem, 3 napja vettem be széntabletátt. S...
Aranyér vagy gyulladás talán?
Jó napot.Kicsit hosszú leszek,remélem tud tanácsod adni.9 hete kb pár napig éreztem székelési ingert,mintha nem ürült volna ki a végbél,1x volt a...