• Aranyér, rendszertelen széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Aranyeres panaszokra a Ritter-J kúpot kaptam, amit 15 napon keresztül kell használni, napi 2x1-et. Még 8 napig kell használjam. Segített eddig az aranyeres panaszaimon, viszont most meg rendszertelen a székelésem. 3 napja nem úgy székelek ahogy kellene. Az inger meg van, de mégsem jön az a mennyiség, ami a megszokott. A reggeli székelésnél is mintha az olvadt kúp jönne ki belőlem, amit előző este használtam, némi széklettel. 3 napja többször van székletem egy napon, de kicsi mennyiség, ami még így sem éri el a normális, megszokott mennyiséget. Érzem is magamon, hogy kicsit mintha fel lennék puffadva. Lehet ez a rendszertelen székelés a kúp miatt? Esetleg szedjek hashajtót mellé (Stradalax)? És még piros bőrpírt vettem észre a fenekemen a végbélnyílás körül, mintha ki lenne száradva. Nem tudom, hogy ez a napi többszöri kisebb székelés miatt lehet és többször használom a wc papírt.. Tanácstalan vagyok. Előre is köszönöm a segítségét.

        Dr. Plósz János válasza a aranyeresség témában

        A széklet mennyisége elsősorban az étrendtől függ. Mindenképp javasolt a bő folyadék- és rostfogyasztás, mert ezzel tudjuk elérni, hogy a széklet nagyobb tömegű és normál állagú legyen (ne legyen túl kemény, nehéz a székürítés). A kúp használata okozhat gyakoribb székelési ingert és székürítést. A WC papír használata helyett a mosás vagy esetleg nedves tölrő használata jó megoldás leleht. A kúp mellett érdemes Detralex vagy Venotec tablettát használni kúraszerűen az aranyeres panaszok kezelésére, megelőzésére.


        Kérdés: 2020. január 15., 17:42; Megválaszolva: 2020. január 20., 07:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.