Lehet-e komolyabb emésztőrendszeri bajom?

Jó napot kívánok! Tavaly szeptemberben volt gastro- és colonoscopian, az eredmény: diverticulosis colontos, nodi haem . int, st.p. fissuram ani. Márciusban félig alvadt vér jelent meg a szilárd székletem mellett, 3-4 napig. (Előtte 2-3 napig elég sok jalapeno paprikát és vörösbort fogyasztottam, igen kevés vízbevitellel.) Ekkor - a tavalyi eredményekre hivatkozva - a fissurát valószínűsítette az orvosom. (További vizsgálat nem történt. Diétát, valamint a "puha széklet" elérését javasolta.) Június elején voltam procotológián, belső aranyeres problémáim miatt. (A javaslat a fenti: "puha széklet".) Nemrég voltam laboron (az eredményeket mellékelem) , illetve székletvér- és calcprotectin vizsgálaton. Utóbbi vizsgálatok negatív eredményt hoztak. Az utóbbi időben kaptam meg Astra Zeneca oltást, ezt követően erősen köhögtem és a bal oldalamat "éreztem". A PCR teszt negatív lett. A házirovosom a vérnyomáscsökkentő módosítását eszközölte. Most már jobb a helyzet. A kérdésem alapvetően emésztőrendszeri vonatkozású. Az információk és a mellékelt eredmények alapján lehet-e komolyabb bajom? (Esetleg javasol-e további vizsgálatokat?) Néha "érzem" a bal oldalamat, de a fenti emésztőrendszeri panaszaim már nem állnak fenn.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza aranyeresség témában

Gasztroenterológiai szempontból nincs ok nyugtalankodni. A vérzés az aranyeresség okozhatta, ezt vissza visszatérhet. Érdemes a székletrendezés mellett diosmin-tartalmú szereket kúraszerűen használni (Detralex, Venotec, Dimotec), ezek segítenek a vénafal-megerősítésben, a panaszmegelőzésben.

Kérdés: 2021. július 23., 10:31; Megválaszolva: 2021. július 24., 11:50
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Aranyer kerdes
Tisztelt Doktor Ur! 38 eves no vagyok es egy ideje a szekltemen es a wc papiron is friss vercikkok vannak szekeles utan. A szekelesi szokasaim nem valtoztak...
Detralex, mikor varhato hatas?
Tisztelt Doktur Ur! Elöször is köszönöm szepen valaszat "Hasi problema" cimü kerdesemre. Hetfön voltam proktologusnal a nyakosodas miatt...
Aranyérről
Jó napot! Azt szeretném kérdezni hogy aranyerem van régóta. De az elmúlt 3 hétben volt folyamatosan hasmenésem, 3 napja vettem be széntabletátt. S...
Aranyér vagy gyulladás talán?
Jó napot.Kicsit hosszú leszek,remélem tud tanácsod adni.9 hete kb pár napig éreztem székelési ingert,mintha nem ürült volna ki a végbél,1x volt a...
Aranyér, rendszertelen széklet
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Aranyeres panaszokra a Ritter-J kúpot kaptam, amit 15 napon keresztül kell használni, napi 2x1-et. Még 8 napig kell használjam....