clostridium

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a 8 éves kislányomnak januárban clostridium d.fertőzése volt, amire kliont kapott öt napig. A múlt héten volt ismételt székletvizsgálata laza széklet miatt. A clostridium fertőzöttsége határérték lett. Az ántsz-nél azt válaszolták, ez sem nem negatív, sem nem pozitív. A gastroenteorológus szerint csak probiotikumot kell szednie.Két napja náthás lett és ma jelentkezett hasmenése. Azt szeretném kérdezni, hogy meg kell-e ismételni a klion szedését, vagy a nátha miatt van hasmenése? Egyáltalán mit jelent ez a széklet eredmény? Köszönöm válaszukat! Ildi

Dr. Balogh Andrea válasza clostridium difficile témában

Kedves Kérdező!

A hasmenés további fennállása esetén a széklettenyésztés megismétlése válhat szükségessé és annak birtokában lehet eldönteni, hogy a Klion szedését meg kell e ismételni. Náthás időszakban is előfordulhat lazább széklet, tekintettel, hogy a felső légúti hurut rámehet a bélrendszerre is. A székleteredmény nevében benne van a válasz egy olyan mennyiségű baktérium tenyészett ki ami éppen a határértéken van, van egy bizonyos számú baktérium ami már az emberi szervezetre káros az alatt normális illetve elfogadott ez az érték, a kislánya értéke pont ezen a határértéken volt.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2013. március 12., 19:08; Megválaszolva: 2013. március 16., 20:40
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Véreredmény-megemelkedett amiláz...
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi probléma megválaszolásában kérném segítségét. Nekem 2 hónappal ezelőtt, egy korábbi antibiotikumos kezelés miatt...
Clostridium difficile
Tisztelt Uram/Asszonyom! Nagymamám clostridium difficile fertőzésen esett át, még jelenleg is szedi a supplint és a normixot. A...
Étrendkiegészítő szedése
Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék hogy az alább leírt étrend kiegészítőt (fehérje) ehetem-e? Napi egy adagot? Epe elfolyási problémám...
Bélflóra állapota és neurológiai...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan kérdésem lenne, hogy december elején átestem egy vírusos hasmenésen utána december 20-án pedig covid fertőzésen...
Felhasi fájdalom
Üdvözlöm Most vettem észre furdéskor hogy a hasam baloldala felvan duzzadva az alsó részén. Ha le hajlok fáj a hátam baloldalt. Ilyet még nem...