Clostridium Difficile gyereknel

Tisztelt Doktorno. 3, 5 eves kislanyomnak volt egy 13 napig tarto nyakos, hasmenese, sokszor csak nyak urult amiben verszilankok voltak. Kivizsgalas soran Clostridium Difficile toxin B bakterium jott ki a szekletvizsgalatbol.Gyogyszert nem kapott, dietaval es probiotikummal (Protectis ) rendezodni latszott a dolog. 5 napja nincs hasmenese, de a nyak az nem mult el a szekletebol.Vannak napok amikor van 4 szer is szeklete (nyakos ) es van amikor 1-szer 2-szer. A kislany jo etvagyu, ehes, nem fajtatja a hasat, egeszsegesnek tunik. Dietaztatom azota is, laktozmentes etrenden van, parolt csirke es halat kap, parolt zoldsegekkel, alma, banan, piritos, laktozmentes vaj,... Nagyon kivan mindent, jo etvagya lenne. A kerdesem a kovetkezo.Kell aggodnom ez a bakterium miatt? A napi tobbszori szeklet es a nyak a szekletben problemat jelent? lMeddig kell tartani a dietat, mert eleg nehezen megy szegenynek. Nagyon koszonom a doktorno valaszat.Tisztelettel.Egy aggodo anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza clostridium difficile témában

Kedves Kérdező!

Ez a fajta baktérium gyakran igényel antibiotikum kezelést. Érdemes lenne egy gyermekinfectologia szakrendelést felkeresniük tanácsadás végett

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2017. május 16., 21:53; Megválaszolva: 2017. június 19., 21:42
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél