• chlostridium

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! /Doktor Úr! 75 éves édesapám tavaly több hónapot töltött kórházban/szanatóriumban infarktus, tüdőgyulladás miatt, végül chlostridium fertőzést kapott, amely a többszöri antibiotikumos kezelés következtében szerencsére 1 hónapja megszűnt. Azóta jobban van, kezdi visszanyerni az erejét/életkedvét, édesanyám ápolja otthon, a 22kg-os fogyásból közel 10-et visszaszedett. Kérdésem, hogy a családnak van-e félnivalója édesapám betegségétől? Veszélyes-e ez 2, 6 és 8 éves unokáira? Lehet-e gondtalanul elfogyasztani a nagymama által készített vasárnapi ebédet az unokáknak a nagyszülőknél? Mire figyeljünk a látogatásokkor? köszönettel

        Dr. Pék Tamás válasza a clostridium difficile témában

        Tisztelt Kérdező! A Clostridium difficile egészséges emberek bélrendszerében is előfordulhat, és nem okoz betegséget. Gyermekkorban általában valamilyen hajlamosító tényező egyidejű jelenléte esetén (pl. savcsökkentő kezelés, immunhiányos állapot) okozhat hasmenést. Szerintem nyugodtan ebédelhetnek a nagyszülőknél. A normál higiéniás viszonyok betartásán túl egyéb teendőt szerintem nem igényel. Tisztelettel:


        Kérdés: 2018. január 11., 13:24; Megválaszolva: 2018. január 31., 20:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        két napja vettem észre a képen látható piros foltot