Össz Bilirubin

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 19éves lányom egy évvel ezelőtt hasnyálmirigy-gyulladáson esett át (1hét kórház 2010.nov.) . Akkor sajna három nap egymás után kellett mennünk a háziorvoshoz mire elhitte, hogy a lányom nem a suliból akar lógni, addigra az amylase értéke 1200 volt a 100helyett) . Kiderült hogy epeköve van, 2011.01-ban elzáródott az epeút - "kiszippantották", majd két héttel később az epehólyagot eltávolították (3éve anorexiás volt 74kg-ról 52 kg-ra fogyott 4hó alatt, annak következményeként feltételezték. Túljutott rajta, segítséggel) . Az elmúlt évben mind fizikálisan mind lelkileg és egészségileg rendben volt és rendben van. 2éve teljesen kiegyensúlyozott (ami a súlyát is illeti) . Most karácsonykor (egy kis össze-vissza evés) illetve az elmúlt hétvégén 3napon át a gyomortájékot fájlalta. Arra gondoltam, hogy sok a gyomorsava - sokat büfizik, néha asztmásan köhög, viszket a torka- így lúgosító teát adtam neki. A fájdalom elmúlt, de tegnap elvittem orvoshoz. Lányomban is ott volt a félelem. Kértem az orvosunkat, hogy egy vérképet nézessen. A háziorvosunk a mai napon telefonon a diétát javasolta (epekövességet mondott v. epekiválasztás zavart) . Minimális eltérés van egy-két értékben. eosinophyl 6%, össz bilirubin 21 umol/l, direct bilirubin 9 umol/l, MPV 8fL Minden egyéb értéke a normális értékeken belül (közepes ill kétharmados érték) . Az amylase 67 U/l. Ugye nem kell nagyon megijedni, lehet hogy az ételek váltották ki ezt az értéket vagy valami lappang. Nehéz volt az előző évben 2hónapba besűrítve 3 kórházi bent lét, neki aki sosem volt beteg. Várom válaszát! Javaslatát kérném, kell-e most tovább menni vagy figyelni és ellenőrizni. Azzal, hogy nincs epehólyag, ezeknek az értékeknek ugyanúgy a normál tartományon belül kell lenniük?

Dr. Plósz János válasza bilirubin témában

Véleményem szerint átmeneti diéta, fokozatosan bővítve, gyakori, rendszeres nyugodt, kis étkezés, pre- és probiotikumok kúraszerű fogyasztása megszüntetheti a panaszokat. Ha savas panaszai nem múlnak, ezirányban későbbiekben érdemes tovább vizsgálni.

Kérdés: 2012. január 24., 17:14; Megválaszolva: 2012. január 25., 17:04
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Magas T Bilirubin 22
Tisztelt Dr Nő, Úr! Hasnyálmirigy enzim hiányt álapítottak meg nálam amire Kreont szedek. Nagyon sokszor érzem, hoyg az emésztés nehézkes és...
normálnál magasabb össz bilirubin...
Tisztelt válaszadó! 31 éves fiatalember vagyok. A múlt hét folyamán elmentem egy labor vizsgálatra (vizelet, vér) pusztán kíváncsiságból...
Bilirubin
Tisztelt Dr.! Ezelott 1-2 hettel edesapam (51) sulyos hasmenes-hagyas-dehidratlodas miatt a surogossegin kotott ki.Valamilyen etelmergezes vagy virus...
SOS
a vereredmenyemen a direkt bilirubin 4.7, az ossz bilirubin 25.normalertek a direkt bilirubinnal 4 az osznel 17.fogamzasgatlot szedtem nem nekemvalo volt es...
Kissé emelkedett bilirubinszint
Éves rendszeres foglalkoztaásegészségügyi vizsgálaton az alábbi eredményt kaptam: laborvizsgálata során kissé emelkedett (bilirubin összes: 24...