normálnál magasabb össz bilirubin érték

Tisztelt válaszadó! 31 éves fiatalember vagyok. A múlt hét folyamán elmentem egy labor vizsgálatra (vizelet, vér) pusztán kíváncsiságból, hogy minden rendben van-e. Az egyik eredményem pozitív lett. Ez pedig a következő: Totál bilirubin az érték pedig 22 Kérdésem, hogy ez a felsőértékhatárnál öttel magasabb érték utalhat-e egy már meglévő problémára? Szükséges-e vele elmennem további kivizsgálásra? Laikusként utánaolvastam és így hogy nem értek hozzá eléggé nyugtalanít. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Arnold

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza bilirubin témában

Tisztelt Kérdező!

Önmagában az össz bilirubin érték emelkedettség leggyakrabban Gilbert kórban fordul elő. Ilyenkor a májfunkciós értékek normál tartományban vannak és UH vizsgálattal sincs eltérés. Öröklődő betegség, vagy inkább állapot. Egyéb betegség kizárása céljából orvosi vizsgálat javasolt (fizikális vizsgálat, labor kontroll, hasi ultrahang) Bővebben a Gilbert kórról oldalunkon is olvashat.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. szeptember 07., 18:36; Megválaszolva: 2013. szeptember 10., 07:14
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Alkohol probléma
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj