• Magas T Bilirubin 22

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Nő, Úr! Hasnyálmirigy enzim hiányt álapítottak meg nálam amire Kreont szedek. Nagyon sokszor érzem, hoyg az emésztés nehézkes és nagyon zsíros bűzösnek tünik a székletem továbbá sokszor pirosas a bőrom az alkarom körül, hastájékon szegycsont körül és nagyon viszketnek is ilyenkor ezek a tájékok. Olvastam az Interneten, hogy ez ezt hasnyálmirigyrák tünete is lehet. A Bilirubin T értékem határérték fölött van, de a gasztroentologus azt mondta ez nem probléma és vissza fog menni. A Szemhéjam általában narancssárga és néha a tenyerem is. A hasi UH negative. Érdeklődnék, hogy van-e olyan vizsgálat amivel a hasnyálmirigy rákot ki lehet-e 100%-osan zárni? Vagy csak műtéti uton lehet ezt megálapítani. Úgy tudom a biopszia és a CT sem 100%-os a rákot kizárni? Javasolná egy CT vizsgálatát számomra? Köszönöm László

        Dr. Plósz János válasza a bilirubin témában

        Bár a CT sem 100%-os, adhat plusz információt. Emellett érdemes lehet CA19-9 tumormarkert vizsgálni vérvétel során.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2014. október 26., 10:52; Megválaszolva: 2014. október 26., 17:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Székrekedéses panaszaimra a patikában vettem Paraffin olajat (nem szivódik fel,külső bevonatot képez ).Később olvastam,hogy a paraffin olajjal készült orr-torok cseppek a tüdőben paraffinomát okozhatnak, a bélből felszivódva a mezenterialis...
        Kedves Dr Plósz János! Köszönöm gyors válaszát ( https://m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/162604 ) Felmerült még egy kérdés, hogy mivel eddig se használt a PPI, mit jelent az, hogy nem savas eredetű a probléma? Akkor mi...
        Tisztelt Doktor Úr! Gasztroözofageális reflux betegséggel vagyok diagnosztizálva, gasztroenterológus látott 2 hónapja, azt mondta menjek vissza hozzá gyomortükrözls miatt, ha a panaszok súlyosbodnak ami egyelőre nem áll fent, pantoprazolt...
        Kedves Dr Plósz János! Előző kérdésem ( https://m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/162542 ) folytatása ez.Meglett a CT, mérsékelten nagyobb májat ír(annak ellenére hogy a májfunkciok normálisak,a GPT még alacsonyabb is a...
        Tisztelt Dr.Plósz János! Fél éve tartó panaszaim miatt fordulok Önhöz.Ez idő alatt váltakozó tünetek, rengeteg vizsgálat: nyelés rtg, mellkas rtg, hasi UH 5ször,széklet vér,SIBO, glutén, széklet elasztáz -mind negatívak. 02.21-i...
        Üdvözlöm. 4 hónapja van egy újra-újra kiújuló végbél vérzésem. friss, élénkpiros bő mennyiségű vérzés székletürítés közben/után. Jártam vele sebészeten, ahol neogranormon krémet javasoltak és nyálkahártya berepedezés lett...
        Tisztelt Webbeteg.hu Orvos! Kérdés szeretnék feltenni, az iránt, hogy mely irányba kellene tovább vizsgálódni. 2018 őszén kivették a mandulámat - ami nagyon sokszor be volt gyulladva ez miatt sokszor voltam beteg - a kivétel után megszűntek a...
        Kedves Doktor Úr! 41 éves vagyok, colitis ulcerosa betegségre Imurant szedek, napi 100 mg adagban, 60 kg-os testsúlyhoz. Az Imuran szedése óta teljesen tünetmentes vagyok. Hosszútávfutó vagyok, holnap utaznék a Balatonra, hogy szombat-vasárnap...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Vércukornaplózás
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        A hüvelyszárazság nem szégyen
        A hüvelyszárazság a mindennapok során kellemetlen tüneteket okozhat.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.