Ismét a láb sérülésem

T. Webbeteg! Megfogadtam tanácsukat, és ugyan nem májusban, júniusban visszamentem a sebészetre. Ott azt mondták, hogy a januári elesésem, és a bokaszalagok sérülése nem indokolja hogy dagadt a bokám, a lábfejem nem hajlik, és fájdalmam van. Röntgent készítettek a bal bokámról, és a lelet szerint "calsaneuson plantarisan exostosis van, a lig.plant. log-ban meszesedés látható. Orthopédiára kaptam beutalót, ahova a legközelebbi időpont szeptember 27-e. A lábamban lévő sarkantyúról már tudtam, mivel 2 éve injekciózás hatására múlt el a fájdalmam. Az orvos szerint ebből a sarkantyúból jön ki a meszesedés, amit meg is mutatott a felvételen. Elég hosszú, majdnem a talpam közepéig ér. Kérdésem, hogy elegendő-e ha szeptemberben megyek orthopédiára, vagy sürgősen keressek fel egy orvost, akár magánrendelésen is. Valóban lehet-e hogy ettől a sarkantyús, ill. meszesedéses problémától dagadt a bal bokám, és csak nagyon nehezen tudok járni. Köszönettel: HJ

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza sérülés témában

Az elváltozásban nincs semmi sürgető, kivéve, ha panaszai elviselhetetlenek, akkor célszerű, hogy hamarabb szakorvoshoz kerüljön. Valószínűleg első körben gyógyszert fog kapni és speciális lúdtalpbetét viselését fogják javasolni, majd ha ez nem használ ismét injekciót adnak bele. Ha ez sem hoz eredményt, akkor marad a műtét. Egyébként a sarkantyú és a környező gyulladás okozhatja panaszait.

Kérdés: 2012. július 04., 12:14; Megválaszolva: 2012. július 06., 22:30
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Csípőtörés
lábsérülés
Lább forrázás
Nyakcsigolyatörés
Homlok sérülés