• Rozsda a szervezetben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/Doktornō! Azért fordulok önhöz, mert reggel tejes kávét fogyasztottam egy fém kupakos üvegből, amit csak utólag vettem észre hogy a csavaros zárnal be van rozsdasodva. Mikor hozzáértem, kissé meg is karcolta az ujjam, de nem vérzésig. Ám a szám egy kicsit ki van hasadva és van egy kis kiszáradt hólyag a számban egy korábbi égési sérülés következtében. Aggódom, hogy kerülhetett e mérgező anyag a szervezetem e ezáltal és ha igen, mi a teendo? Úgy tudom, a tetani c baktérium az idegrendszert érinti, nekem pedig pár hete a derekamnal van ezzel probléma. Befolyással lehet-e a reggeli met tartalmazó ételek, mint tejtermek, koffein, edesitoszer vagy citrusfelek erre? Esetleg cataflam és rutascorbin erfalerosito? Emellett a labfejemen 1-2 hete erősen kidudorodik egy ér, s mikor megerintem, villámcsapkásszerű érzet keletkezik, s a nagylabujjamig zsibbad a jobb tenyeremen hasonloan. Ennek lehet közé a gerincfajdalomhoz, vagy egy érgyulladásrol van szó? Köszönöm a válaszát. Üdvözlettel. Zsanett

        Dr. Szanyi Andrea válasza a sérülés témában

        Kedves Kérdező! Tetanus fertőzést szennyeződött, mély, vérző seb útján lehet kapni. Egy rozsdás fémkupak által okozott felületes sérüléssel biztosan nem. Ezenfelül Ön aktív védőoltásban is részesült. A derékfájdalma nem függ össze a sérülésével. A Cataflam fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógyszer, tartós szedése a mellékhatások miatt nem javasolt. A Rutascorbin érfal, elsősorban kapilláris érfal erősítő hatású. Az étrendje , illetve a két említett gyógyszer és a leírt panaszok között nem látok összefüggést. A lábfejen levő ér lehet visszér, ami érintésre érzékeny, fájdalmas , de a derékpanasza is kisugározhat a lábába zsibbadást okozva. Vizsgálat nélkül nehéz a panaszát értelmezni, javaslom, hogy keresse fel háziorvosát.


        Kérdés: 2019. április 30., 13:21; Megválaszolva: 2019. május 06., 21:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.