• Élősködő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt szakértő. Tavaly ilyenkor furcsa tüneteim voltak, mintha valami mászna a torkomon.Orvoshoz mentem ahol a pajzsmirigyemre került a hangsúly, voltam is kivizsgálásokon, ami közben kiderült, hogy babát várok.Nagyon rossz az emésztésem már évek óta, volt kezdődő gyomorfekélyem is. Az utóbbi időben a terhességem végén sűrűn volt székrekedésem, vasat is szedtem ráadásul. Majd a szülés után abbahagytam, mivel folyamatosan véres volt a székletem. Aztán lassan rendszeres lett a székletem, nem,, koppanós", de fehér darabkák voltak benne. Majd csomóban hullani kezdett a hajam, gondoltam biztos a szoptatás miatt vitaminhiányom van és megint szedni kezdtem a vasat, ami miatt megint székrekedésem van, fáj a hasam, puffadok is. Másfél hete egy lárvát találtam az ágyban csak nem értettem hogy került oda, mert egyszer csak ott volt, nagyon megijedtem mert ott volt a kisbabám is mellette. Aztán rá pár napra egy ugyan olyat találtam a pelenkázón miközben fürdés után törölgettem a kicsit, akkor is csak úgy ott volt, hirtelen. Aztán ma wczés után találtam egyet a wcben is.Na ekkor már tényleg nagyon megijedtem, pici sötétbarna, nem tudom mi lehet az, félek ha férgem van az a kicsinek is árthat, még szopik. Mindenképpen orvoshoz fordulok, csak előbb meg szeretném tudni mi lehet ez, nehogy hülyének nézzenek. A mászó érzést megint érzem a torkomban, lehet hogy belőlem hullanak ezek a valamik? Kérem minél hamarabb válaszoljanak, mert nagyon aggódom!! Előre is nagyon köszönöm Üdvözlettel

        Dr. Szanyi Andrea válasza a élősködő témában

        Kedves Kérdező! A vastabletta szedése sokszor okoz székrekedést, végbélvérzést nem. Utóbbi oka a székrekedésben keresendő. A hajhullás hátterében lehet vashiányos vérszegénység. Többféle vaskészítmény van patikai forgalomban, célszerű lenne találni olyat, amelynél a legkevesebb mellékhatás jelentkezik. A különböző helyeken talált lárvák valószínűleg nem Önből származnak. Javaslom széklet féregpete vizsgálat elvégeztetését, hogy ki lehessen zárni a fertőzést.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. április 25., 14:23; Megválaszolva: 2011. április 27., 14:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: