Lehet ez más, mint a cukorbetegség?

Tisztelt Cím! Pár hónappal ezelőtt egy borzasztóan levegőtlen szórakozóhelyen, miután kijöttem a levegőre, rosszul lettem és elvesztettem az eszméletemet. Ez a rosszullét megismétlődött pár hónap múlva egy ismerőstől hazafelé tartva járművekről történő átszállás közben. (a guggolás és a leszállás, vagyis a levegő segített) Pár napja ájulás ugyan nem történt, de azt azt megelőző SZÖRNYŰ levegőtlenség-érzése, hányinger, bizonytalanság igen. Ekkor a moziból kellett hazamennem. Ekkor is a levegő volt, ami segített. Az utcán a problémám szinte teljesen megszűnt, ám felszálltam egy járműre, megint lassan kezdődött elölről. Az utolsó esetnél a gyomorfájás is közrejátszott. Nem tudom, a két ájulás összefüggésben volt-e a harmadik rosszullétemmel, de szerintem igen. Azelőtt semmi ilyen nem történt, makk egészségesnek éreztem magam. Egyedül a gyomrom fájt néha-néha, de semmi több. Minden általam olvasott jel a cukorbetegség kezdeti tüneteire utal, kivéve a viszketést, sápadtságot, remegést és hányást és farkasétvágyat és a vizeletem sem lett több. Sajnos azonban elég rendszertelenül táplálkozom és nem is feltétlenül egészségesen, inkább válogatósan - inni pedig rettentő keveset iszom. (vízből nem tudok sokat inni) A tüneteim: a levegőtlenség érzés, az összecsukló térd csak a két ájulás esetében volt mondható, az idegesség, koncentrációzavar, látászavar - ezt nem tudom biztosan, szerintem ez szintén az ájulás velejárója lehet. Egyébként nincs baj a látásommal. Izzadás a legutóbbi esetben is volt, amellett, hogy rázott a hideg, illetve a 2. ájulásom után ugyanez történt itthon. A rosszullét következtében pánikba esek, nem tudom, mit tegyek, mi fog következni - a hányástól tartok ilyenkor a legjobban, hogy nehogy mindenki előtt, a járművön.. 30 éves vagyok, évek óta fogamzásgátlót szedek. Először a Tri-Regol nevűt szedtem, 2 évig, de bár panaszom nem volt rá, a nőgyógyászaom felírt egy másikat, mondván, hogy a Tri-Regol "megtámadta a májamat". Ekkor felírták nekem a Cilest nevű tablettát, amit 3 évig szedtem, de ehelyett szintén másikat kaptam, ezúttal azt az infot kaptam, hogy a legkissebb hormon tartalmú tablettát kapom, ez volt a Novynette, amit máig is szedek 5 éve.Soha nem volt vele problémám. Most azonban aggódni kezdtem, nem-e a gyógyszer okozza ezeket a tüneteket, mivel annak leírásában csupa cukorbetegség- és ahhoz hasonló tünetek vannak feltüntetve mellékhatásként. Borzasztóan félek, hogy a cukorbetegséggel kell szembenéznem, de abban reménykedem, hogy a fogamzásgátlóm az oka ennek az egésznek. Az lenne a kérdésem, hogy a leírtak alapján hogy ítéli meg a kedves doktorúr/nő? Háziorvoshoz, vagy nőgyógyászhoz forduljak inkább? Ráadásul most lehetőségem lenne elvállalni egy külföldi munkát, amit ilyen rosszullétek mellett nem vállalhatok el, pedig már nagyon készültem rá. Sürgősen meg kell találnom a megoldást! A dohányzásról most 2 hónapja, hogy leszoktam, az első ájulást követően (ijedtemben) . Ezen kívül más nagy változás nem történt az életemben, csak az 1-2 éve munkanélküliségemből következett fogyás (kb. 10 kg) és az ülőmunka melletti kevés mozgás, ami még esetleg befolyásolhatja a leírtakat. Segítségüket előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza ájulás témában

Kedves Kérdező!

Többféle kórkép állhat a rosszullétei mögött, akár keringési probléma, ritmuszavar, lelki okok, súlycsökkenés, neurológiai okok, stb. Azt javaslom, hogy elsőként alapos fizikális és laborvizsgálat történjen a háziorvosnál, ennek eredménye alapján a háziorvos meg tuja határozni a kivizsgálás irányát.

Kérdés: 2011. március 04., 13:58; Megválaszolva: 2011. március 07., 08:44
Kérdések és válaszok: Egyéb
Szédülés, zsibbadás, ájulás
Tisztelt Doktornő! 16 éves, középiskolás lányom tapasztalt mostanában szájzsibbadást, kézzsibbadást. Ma "ájulásszerű" rosszulléte volt: ...
Pillanatnyi eszméletvesztés
Tisztelt Doktor nő/úr! 71 éves nagypapám, 20 éve használ gyógyszert, pajzsmirigy miatt, és szívinfarktusa volt.Gyakran jár kivizsgálásokra...
derékgyengülés, füldugulás
Tisztelt Doktor/Doktornő! Kérdésem a huzamos ideig álldogálós, járkálós munkára vonatkozó, mikor másfél, 2 óra folytonos biztonsági őri...
Ájulás
ma hajnalban 19 éves lányom felébredt, hogy rossz szájíze van és igyon, de az i rosszul lett sápadt és szédült volt, majd egy pillanatra elájult...
Ájulás
Lányom a fürdőben elájult.kórházban a CT nem mutatott semmit a vérnyomása 158/120 volt. egyszer 14 évesen volt, hasonló helyzetben és kettő hónap...