Ájulás. Fóbia? Szívbetegség? Valami más?

Üdv! Rengeteg orvosnál, kórházban jártunk de konkrét választ senki se tudott adni, volt olyan orvos aki aztmondta hogy ez súlyos betegség lehet volt aki aztmondta hogy semmi betegségem nincs elfog múlni. Na szóval arról van szó hogy néha ha mondjuk nagyobb helyen vagyok pl: iskola évnyitó és sokat kell állni egyszer csak elkezdek szédülni majd teljesen beájulok. Szerencsére mostanában egyre kevesebbszer történik de megtörténik. Interneten olvastam egy fóbiáról (most hirtelen sajnks nem jut eszembe a neve) ami azt jelenti hogy zárt helyek vagy nagyon nagy helyektől való félelem pl: egy busz vonat stb. Talán agora fóbia lehet de hülyeséget nem szeretnék mondani. Nem sok esélyét látom ennek de azért elgondolkodtam rajta. Eddig esküvőn, iskolában, fodrásznál, és gyárban (ma diákmunkán) ájultam be. Fogalmam sincs hogy mi lehet. A fodrász után kórházba szállítottak mert az egész testem remegett. Ott a ha jól emlékszem 3-4napig figyeltek. Voltam kardiológusnál, megvizsgálták a szemem meg mindent ami ennek a problémának az okozója lehet viszont mindenben teljesen jól teljesítettem tehát nemtudtak konkrét választ adni. Volt olyan orvos aki aztmondta hogy ez a magas növekedés miatt is lehet. Múlt nyáron elég nagyot nőttem ezért mondta hogy az ereimmel lehetnek gondok meg talán szívritmus zavar. Pedig a kórházban teljesen jó volt a vizsgálat. Nemtudom már hova forduljak mert a környéken szinte mindenhol voltunk és konkrét választ senki se adott. Választ előre is köszönöm. Utólag hozzáteszem hogy szoktam inni energiaitalt de aztmondták hogy ennek nem sok köze lehet hozzá. Abbahagyjam vagy ne?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza ájulás témában

Kedves Kérdező!

Az ájulás oka sok minden lehet: valóban serdülőkorban a hormonok változása miatt az erek fala fellazul és hosszabb álldogálás során illetve felálláskor az erek fala nem összehúzódik hanem elernyed ezért lemegy a vérnyomás és ájulás jön létre. Ez ebben a korban normális. Kiküszöbölni úgy tudod ha naponta minimum 2-3 liter folyadékot iszol - főleg vizet - kicsit sózd jobban az ételeidet, sportolj rendszeresen és a váltott hideg - meleg vizes zuhany is segít az erek izomzatának az edzésében. Fontos hogy rendszeresen egyél.

Az energiaitaltól nagyon óvnálak, feltétlenül hagyd abba. Sajnos már több gyermeknek hívtam mentőt mert az energiaital fogyasztása után kezelhetetlen szívritmuszavara alakult ki, Németországban pont ezért már betiltották. A szívritmuszavar lehet, hogy amikor rosszul vagy akkor éppen szaporán ver a szíved, de utána nem sokára rendeződik így a kórházban jó értékeket mérnek, éppen ezért a szívritmuszavart kimutatni nem könnyű.

Írtad, hogy a fodrászodnál az ájulás után remegtél is - jó lenne a környezetedet kikérdezni, hogy ez milyen jellegű volt, mert ez még egy induló epilepsziának is megfelelhet, jó lenne egy gyermekideggyógyászati szakrendelést felkeresnetek emiatt.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. június 27., 10:26; Megválaszolva: 2015. június 30., 13:22
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?