• Ájulás gyermekkorban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Orvos Kisfiam ovódáskora óta évente egyszer elájult.ilyenkor kékes lett a szája. Előtte dáradtságot érez és fejfájást majd elájul. Ájulás után 3-4 napig nagyon gyenge és fáradt. Idén viszont ez már 3-szor fordult elő. Az egyik pont amikor levették róla a 24 órás ekg-t az ajtóban összeesett. Kicsit lement a vérnyomása de nem volt számottevő. Az orvos ekgt csinált ami negativ lett és haza is engedték majd napokig gyenge volt visszamentünk bent tartották de minden negativ lett. Júniusban mondta hogy fáradt tett pár lépést és összeesett mentőt hivtunk hozzá. Eeg és alvásmegvonásos eeg negatív lett. Szemfenék vizsgálat szintén. Vérszegénységet állapitottak meg arra kap gyogyszert.azt mondták vigyeü pszichplogushoz mert biztos stresszes, lelki eredetű. Véleményét szeretném kérni hogy MR-re nem kellene e vinnem és ha lelki eredetű akkor ájulás után lehet napokig gyenge és fáradt? Oxigénhiánnyal született de nem kellett semmi terápia. Üdvözlettel Ida

        Dr. Balogh Andrea válasza a ájulás témában

        Kedves Kérdező! Az MR vizsgálat szükségességét az ideggyógyásszal beszéljék meg, meggondolandó. Pszichológust is érdemes keresni illetve végig gondolni, hogy valóban van-e és ha igen mekkora, milyen jellegű stresszforrás a fia életében. Ájulás után előfordulhat fáradtság, bár ez inkább epilepsziás rosszullétre jellemző. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2018. július 25., 12:28; Megválaszolva: 2018. augusztus 01., 09:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.