• Alacsony vérnyomás és hirtelen rosszullét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! A barátom nevében írok. Nagyon alacsony a vérnyomása, 80-90/40-50. A szíve környékén szokott szurkálást érzni és nagyon gyakran (főleg sportolás közben) ájulás kerülgeti, felemelkedni csak óvatosan mer, csillagokat lát. A szeme környékén is gyakran tapasztalható rángás. 2-3 alaklommal fordult elő, hogy lekonyult a pénisze, mert annyira elkezdett szédülni. Arra gondoltam, hogy a pénisze által felvett vérmennyiség túl nagy teher volt az életfontosságú szerveknek, de ez szinte hihetetlen. Ekkor gondoltam arra, hogy talán vérszegény, de annak külső jele nem mutatkozik. Ínye, belső szemhéja szép piros. Egy egészéges, fital, 20 éves srác, arányosan izmos. Gyakran sportol, a fitnessz a hobbija, főként súlyokkal dolgozik, kardiózni csak bemelegítésnek szokott. Fogyaszt proteint, tribulus terrestris-t (ez egy természetes alapú hormonsegítő készítmény), néha multivitamint, és néha sylimarine-t (flavonoid komplex).Hormont nem szed! Rendesen eszik és iszik, mindkettőt bőségesen. Nem fogyaszt alkoholt, kávét, és teljesen tiszta drogoktól. Koffein egyébként van a proteinben amit sport előtt szokott inni. Ment háziorvoshoz, és az orvos azt mondja, hogy ezek nem igazi panaszok, ezekkel nem tudja továbbküldni kivizsgálásra, de ez nem normális, hogy folyton ájuldozik. Az orrnyálkahártyáját azt visszavágták neki egyszer, mert nagyon megszaporodott neki, és elzárta a léutakat. Azóta elvileg megint szükséges lenne, de nem meri vállalni, mert az előzőnél felnyílt a sebe, és annyi vért vesztett, hogy majdnem belehalt. Kappott akkor egy csomó vért, aztán helyrejött (elvileg)de ez már kb 1, 5 éve volt. Hogy pontosan mióta áll fenn ez a vérnyomás probléma nem tudom, de elég régóta, az biztos. Mi lehet ennek az állapotnak az oka? Mi tévők legyünk? Figyelmét és válaszát köszönöm! Kamilla

        Dr. Molnár Dóra válasza a ájulás témában

        Kedves Kérdező, a tünetek tényleg ijesztőek, vérvétel javasolt - ion- meghatározás, pajzsmirigy funkció és vérkép, máj- és vesefunkció - és kardiológiai kivizsgálás is indokolt lehet, amennyiben a laboratóriumi leletekben nincs érdemi eltérés. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2015. szeptember 15., 23:24; Megválaszolva: 2015. szeptember 18., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Fiam 14 éves, utánpótlás futbalista.Heti négy edzése van. A sportorvostól nem volt alkalmam megkérdezni ezért itt teszem fel a kérdésem:hány éves kortól lehet elkezdeni a súlyzós edzéseket? Illetve még egy...
        Jó napot! 2 héttel ezelőtt egy súlyemelő versenyen, rosszul ütöttem hozzá szakítás közben a rudat a csípőmhö és azóta fáj, valamikor kevésbé, valamikor jobban. A törzs forgatására szúró fájdalmat érzek. Olyan érzés, mintha az...
        Tisztelt Dr. nő! 34 éves férfi vagyok aki rengeteget sportol heti hat nap edzés diéta nagyon figyelek az étkezésre napi 5 étkezés háromóránként. Testépítés, állóképesség edzés naponta séta. Irodában dolgozom sokat ülök de...
        Tisztelt Doktor! A jobb vállamban "Arthrosis, k.m.n."-t diagnosztizáltak, ha mozgatom a vállam hallhatóan ropog, de nem fáj. Cartilamin kúrát írt fel az orvos. A kérdésem az, amit a címben is olvashatott: Milyen edzőtermi gyakorlatokat/sportot...
        Üdvözletem! Ezúton szeretnék Boldog Új Évet kívánni az oldal üzemeltetőinek! A kérdésem a sport karrieremmel kapcsolatos, mely kérdésem a következő. 38 éves vagyok és 19 éve foglalkozom profi testépítéssel. Az elmúlt évek során...
        Tisztelt Asszonyom! 15 éves fiam (182 cm, 77 kg) futballista, kapus (heti 4 edzés), emellett edzőteremben is edz (heti 5x). A táplálkozásával kapcsolatban kérdeznék. Okozhat-e gondot az egészségében, ha sok csirkét eszik (350 g /nap, főleg...
        Jó napot Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy fiatal korban(16éves) ártalmasak lehetnek az egészségemre a táplálékkiegészítők? Hetente 5x végzek súlyzós edzést, és küzdősportot is űzök. A szervezetem fokozott...
        Tisztelt Doktor Úr! 30 éves, gyermekbénulás miatt kerekesszékben élő nő vagyok. Nagyon görbe a gerincem, Balra konvex scoliosisom, lordosisom és jelentős fokú gibbusom van. December 28-án menstruáltam utoljára, január 24-én kellett volna...
        Idén márciusban kezdtem el futni, és heti rendszerességgel szoktam azóta is, nagyjából 2-3 alkalommal. Soha semmilyen bajom nem volt eddig tőle, egy kis izomlázat leszámítva. 186 cm magas vagyok és 67 kg. Az utóbbi időben azonban rendszeresen...
        Kedves Doktornő! A barátom nevében írok. Nagyon alacsony a vérnyomása, 80-90/40-50. A szíve környékén szokott szurkálást érzni és nagyon gyakran (főleg sportolás közben) ájulás kerülgeti, felemelkedni csak óvatosan mer, csillagokat...