Alacsony vérnyomás és hirtelen rosszullét

Kedves Doktornő! A barátom nevében írok. Nagyon alacsony a vérnyomása, 80-90/40-50. A szíve környékén szokott szurkálást érzni és nagyon gyakran (főleg sportolás közben) ájulás kerülgeti, felemelkedni csak óvatosan mer, csillagokat lát. A szeme környékén is gyakran tapasztalható rángás. 2-3 alaklommal fordult elő, hogy lekonyult a pénisze, mert annyira elkezdett szédülni. Arra gondoltam, hogy a pénisze által felvett vérmennyiség túl nagy teher volt az életfontosságú szerveknek, de ez szinte hihetetlen. Ekkor gondoltam arra, hogy talán vérszegény, de annak külső jele nem mutatkozik. Ínye, belső szemhéja szép piros. Egy egészéges, fital, 20 éves srác, arányosan izmos. Gyakran sportol, a fitnessz a hobbija, főként súlyokkal dolgozik, kardiózni csak bemelegítésnek szokott. Fogyaszt proteint, tribulus terrestris-t (ez egy természetes alapú hormonsegítő készítmény) , néha multivitamint, és néha sylimarine-t (flavonoid komplex) .Hormont nem szed! Rendesen eszik és iszik, mindkettőt bőségesen. Nem fogyaszt alkoholt, kávét, és teljesen tiszta drogoktól. Koffein egyébként van a proteinben amit sport előtt szokott inni. Ment háziorvoshoz, és az orvos azt mondja, hogy ezek nem igazi panaszok, ezekkel nem tudja továbbküldni kivizsgálásra, de ez nem normális, hogy folyton ájuldozik. Az orrnyálkahártyáját azt visszavágták neki egyszer, mert nagyon megszaporodott neki, és elzárta a léutakat. Azóta elvileg megint szükséges lenne, de nem meri vállalni, mert az előzőnél felnyílt a sebe, és annyi vért vesztett, hogy majdnem belehalt. Kappott akkor egy csomó vért, aztán helyrejött (elvileg) de ez már kb 1, 5 éve volt. Hogy pontosan mióta áll fenn ez a vérnyomás probléma nem tudom, de elég régóta, az biztos. Mi lehet ennek az állapotnak az oka? Mi tévők legyünk? Figyelmét és válaszát köszönöm! Kamilla

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza ájulás témában

Kedves Kérdező, a tünetek tényleg ijesztőek, vérvétel javasolt - ion- meghatározás, pajzsmirigy funkció és vérkép, máj- és vesefunkció - és kardiológiai kivizsgálás is indokolt lehet, amennyiben a laboratóriumi leletekben nincs érdemi eltérés. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2015. szeptember 15., 23:24; Megválaszolva: 2015. szeptember 18., 12:15
Kérdések és válaszok: Sport és egészség
Mitől lehet? (boka panaszok)
Tisztelt Válaszadó! Az unokaöcsémmel kapcsolatban is szeretnék érdeklődni. Az unokaöcsém április végén lesz 18 éves, 194 cm és 105 kg. Iskolai-...
Könnyű mozgás esetén, erős...
Szép napot kívánok! Szerintem több mint 5 éve van egy lábbal kapcsolatos problémám, amellyel már bánom hogy nem foglalkoztam idejében. Az egész...
Sportsérülés a térdhajlítónál
Tisztelt Doktornő! 2 hónapja a heti foci alkalmak egyikén egy hátra sarkazó mozdulatnál fájdalmat éreztem a jobb lábam hátsó térdhajlatánál, a...
Mellkas fájdalom
Üdvözlöm! A tényekkel szeretném kezdeni. Két hete hagytam fel a dohányzással 11 év után. 2 hete kezdtem el edzeni, saját testsúlyos...
Súlyzós edzés hány éves kortól?
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Fiam 14 éves, utánpótlás futbalista.Heti négy edzése van. A sportorvostól nem volt alkalmam megkérdezni ezért itt...