Szédülés, zsibbadás, ájulás

Tisztelt Doktornő! 16 éves, középiskolás lányom tapasztalt mostanában szájzsibbadást, kézzsibbadást. Ma "ájulásszerű" rosszulléte volt: felállt az asztaltól, hogy köszönjön nekem, megkerülte az asztalt, hozzám lépett, szólt is valamit, maj nem ájult el, de tekintete elvesztette a kontaktust, elnehezedett (rám borult, talán jó, hogy épp megölelni készült) , ekkor megtartottam, leültettem, megitattam. Nyomást, szédülést érzékelt a fejében, ami a nap folyamán még visszatért. Próbáltam a vérnyomását megmérni, de egy öreg műszerrel próbálkoztam, így nem biztos, de talán 90 volt a felső érték, az alsót nem tudtam megállapítani.2 éve volt egy ájulása, se cukor, se vérnyomás-probléma nem mutatkozott, okát a sürgősséginnem tudták kideríteni. Merre induljak? Sokat stresszel, az iskola, a tanulás, a plátói szerelem, az én egészségi állapotom is foglalkoztatják, felzaklatják. A középiskolát refluxszal kezdte, ami mögött lelki okokat vélt a gasztroenterológus. Válaszát megköszönöm, jó egészséget kívánok Önnek!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza ájulás témában

Tisztelt Érdeklődő!

A leírt rosszullét típkus ájulás, ebben az életkorban ez normális, nem kóros jelenség. A sürgősségi osztályon nem nem sikerült kideríteni az okát, hanem kiderítették, hogy nem áll mögötte kezelést igénylő betegség (epilepszia, szívritmuszavar, cukorbetegség, stb) , sima ájulásról van szó.

18 éves kor után már nem fog előfordulni, addig pedig egy kis Magne B6 érdemes szedni, sok folyadékot fogyasztani. A 16 éves életkor nagyon kritikus, ha lehet, leplezni kell a gyerek előtt saját bajainkat, mert attól nem lesz jobb nekünk, hogy neki még rosszabb...Nyugtassa meg, és

Kérdés: 2015. január 14., 23:56; Megválaszolva: 2015. január 16., 15:33
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés