Vérnyomás ingadozás

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Olyan problémával állok szemben, hogy a vérnyomásom nagyon ingadozó. Egyszer nagyon magas, majd pár perc múlva megmérve hirtelen leesik. Pár hete kétszer is elájultam. Az ájulás úgy kezdődött, hogy bedugult a fülem, majd elsötétült a kép előttem, aztán már csak arra ébredtem, hogy fekszek a földön. Ezek után többnyire csak szédülések voltak, amiknél viszont le kellett feküdnöm, hogy elkerüljem az újabb ájulást. Miután az ájulás, szédülés elmúlt jött az orrvérzés. Itthoni tevékenységeim közben, többször elkezdett ömleni az orromból a vér, annyira, hogy alig lehetett elállítani. Sokan mondják, hogy sápadt vagyok mostanában és nem is érzem magam a legjobban. Körülbelül 18 éves koromig rendszeresen sportoltam, viszont egy éve abbahagytam (most 19 éves vagyok, idén töltöm a 20-at). A kérdésem valójában az, hogy milyen betegségre utalhat ez a vérnyomás ingadozás és, hogy Ön szerint mi a teendő, hogy helyre álljon a vérnyomásom és ne változzon percenként ilyen mértékben? Várom a válaszát, köszönöm szépen előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza a ájulás, orrvérzés témában

Tisztelt Kérdező! A vérnyomás ingadozást ki kell vizsgálni, ezért jelentkezzen háziorvosánál. Laborvizsgálat, képalkotó vizsgálatok, 24 órás vérnyomásmérés szükséges, valamint fül-orr-gégészeti vizsgálat is. A vizsgálatok eredménye határozza meg a kezelést.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. június 04., 13:31; Megválaszolva: 2014. június 04., 20:00
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
általános kérdés
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?