• Rossz étvágyú gyerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/Nő!

        Fiam 18 éves, és gyerek kora óta nagyon rossz étvágyú.Jelenleg 165cm és 51kg. Alig eszik valamit, soha nincs étvágya, már több doboz Peritolt be szedett, de ez sem használ már.Viszont nem normális dolog, hogy ebben a korban ennyire rossz evő legyen egy gyerek.Nem tudom, mitévő legyek, mi lehet az oka a rossz étvágynak, mert édességet sem eszik.Javasolna valamit, ami segitene ezen, vagy szükség lenne valamilyen vizsgálatra, hogy ki derüljön mi állhat a háttérben?

        Előre is nagyon köszönöm a választ!

        WEBBeteg szakértő válasza a étvágytalanság témában

        Kedves Kérdező!

        Fontos figyelembe venni, hogy mióta étvágytalan a fiatalember, van-e bármilyen egyéb panasza, tünete, hirtelen fogyott-e, stb.

        Oka lehet emésztőszervi, endokrinológiai, számos akut vagy krónikus betegség is okozhat ilyen tünetet, de akár lelki oka is lehet. Az lenne a legjobb, ha egy rutin labort és egy fizikális vizsgálatot végeztetnének a háziorvosnál, ez sok mindenről információval szolgálhat.


        Dr. Piros Zsuzsanna
        általános orvos, fül-orr-gégész Itt kérdezhet

        Dr. Piros Zsuzsanna

        Kérdés: 2010-03-07 18:20:16; Megválaszolva: 2010. március 07., 18:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: