• Hova tovabb?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Bő másfél eve kezdodtek a panaszaim. Szeklet elmaradassal (akar 3napig is) es egy suru vizeleses hasfelpuffadasos tunetegyuttessel. Megdagadt a hasam es forrosag erzes majd pisiles utan megkonnyebbules.Egyre kevesebb étvággyal, ritkan hasmenes valtotta fel a szekrekedest, de az is csak egyszer.Legtobbszor ebredes utan.Felkerestem egy gasztroenteorolust, aki gyomor illetve vastagbel kolonszkopiat is csinalt.Vastagbel total negativ, gyomornal gastritist latott. Azota joval rosszabb a helyzetem, mert a dr Úr már elküldött, mondva, hogy pszichés a dolog. Rendszeresen jartam laborba 3havonta, egyszer a gpt-m 130volt, azzal kivizsgaltak majambulancian.Fokozatosan javultak az ertekek azota sincs vele gond. Ezen kívül 49.3a vasam ami kicsit alacsonyabb es a transzferinem 1.96 ami csillagos. Voltam laktóz terhelesen negativ es elmult evben osszesen 3szor hasi uhn es kontrasztos ctn, ami enyhe falvastagodast irt le (colon descendes es sigma lumene keskenyebb, fala min.vastagabb, de kornyezetet nem involalja, -gyulladás chron-szerepel a leleten) Ezt visszavittem az Dr Úrhoz aki kettos kontrasztos vékonybél vizsgalatot irt ki, amit kétszeri nekifutasra sem tudtak az oklondozeseim miatt megcsinalni. Igy ismet holtponton volt az egesz. Csaladi ismerosom onkologus, tudva a kalvariamat felajanlotta a segitseget.Ott is verkemiat csinaltak vizelettel, majd ő ismet elkuldott egy Ct-re.Virtualos kolonszkopiat csinaltak.Vélemény:elongatio es pstosis a colon jelzett szakaszain. Itt tartok most.Onkologia utan, nulla étvággyal es idegileg elegge megviselten.Cöliákra most vettek vért es májautoimmun panelra. Annak varom az eredmenyet.Illetve onkologian CGA-ra is elkuldtek a verem ami negativ lett. Fő panaszom az abszolut étvágytalanság, köldök feletti feszülő ego erzes, de nem olyan ego erzes mint a gyomoreges, Ha eszem utana izzadás, es rohamszeru vizelés, eszem barmit, fel orankent vizelés es akar 20x is.ha nem eszem akkor is. Mri enterographia ssegithetne?

        Dr. Plósz János válasza a étvágytalanság témában

        Az MR enterographia vékonybelet érintő Crohn betegség diagnosztizálására alkalmas lehet. Ezen kívül érdemes egy urológiai szakvizsgálatot is végeztetni, mert a gyakori vizelési inger nem igazán illeszthető be a gyomor-bélrendedszeri betegségekbe.


        Kérdés: 2018. augusztus 04., 18:23; Megválaszolva: 2018. augusztus 13., 13:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor/Doktornő! Másfél éve ellehetetleníti az életemet az állandó gyomorfájdalom/mellkasfájdalom, rányomja a bélyegét a családi életre, munkára, szabadidōre. Háziorvos, sűrgősségi osztály, többszöri hasi ultrahang, többszöri...
        Jó napot dr. Plósz János! Egy éve kezdődött a savas íz és mint egy csípődző érzés a számban. Ami előtt még savként jelent meg a nyelőcsövemben. PP gátló gyógyszereket kezdtem szedni mint controloc, pariet stb. Nem történt változás....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.