Hova tovabb?

Tisztelt Doktor Úr! Bő másfél eve kezdodtek a panaszaim. Szeklet elmaradassal (akar 3napig is) es egy suru vizeleses hasfelpuffadasos tunetegyuttessel. Megdagadt a hasam es forrosag erzes majd pisiles utan megkonnyebbules.Egyre kevesebb étvággyal, ritkan hasmenes valtotta fel a szekrekedest, de az is csak egyszer.Legtobbszor ebredes utan.Felkerestem egy gasztroenteorolust, aki gyomor illetve vastagbel kolonszkopiat is csinalt.Vastagbel total negativ, gyomornal gastritist latott. Azota joval rosszabb a helyzetem, mert a dr Úr már elküldött, mondva, hogy pszichés a dolog. Rendszeresen jartam laborba 3havonta, egyszer a gpt-m 130volt, azzal kivizsgaltak majambulancian.Fokozatosan javultak az ertekek azota sincs vele gond. Ezen kívül 49.3a vasam ami kicsit alacsonyabb es a transzferinem 1.96 ami csillagos. Voltam laktóz terhelesen negativ es elmult evben osszesen 3szor hasi uhn es kontrasztos ctn, ami enyhe falvastagodast irt le (colon descendes es sigma lumene keskenyebb, fala min.vastagabb, de kornyezetet nem involalja, -gyulladás chron-szerepel a leleten) Ezt visszavittem az Dr Úrhoz aki kettos kontrasztos vékonybél vizsgalatot irt ki, amit kétszeri nekifutasra sem tudtak az oklondozeseim miatt megcsinalni. Igy ismet holtponton volt az egesz. Csaladi ismerosom onkologus, tudva a kalvariamat felajanlotta a segitseget.Ott is verkemiat csinaltak vizelettel, majd ő ismet elkuldott egy Ct-re.Virtualos kolonszkopiat csinaltak.Vélemény: elongatio es pstosis a colon jelzett szakaszain. Itt tartok most.Onkologia utan, nulla étvággyal es idegileg elegge megviselten.Cöliákra most vettek vért es májautoimmun panelra. Annak varom az eredmenyet.Illetve onkologian CGA-ra is elkuldtek a verem ami negativ lett. Fő panaszom az abszolut étvágytalanság, köldök feletti feszülő ego erzes, de nem olyan ego erzes mint a gyomoreges, Ha eszem utana izzadás, es rohamszeru vizelés, eszem barmit, fel orankent vizelés es akar 20x is.ha nem eszem akkor is. Mri enterographia ssegithetne?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza étvágytalanság témában

Az MR enterographia vékonybelet érintő Crohn betegség diagnosztizálására alkalmas lehet. Ezen kívül érdemes egy urológiai szakvizsgálatot is végeztetni, mert a gyakori vizelési inger nem igazán illeszthető be a gyomor-bélrendedszeri betegségekbe.

Kérdés: 2018. augusztus 04., 18:23; Megválaszolva: 2018. augusztus 13., 13:37
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Ètvagytalansag nehez levego vetel
Tisztelt dr.nö azal a kerdesep Fordulok önöz hogy hirtelen lefogytam nincsen n etvagyam meg meg nem kapok levegot es eszt szeretnem kérdezni hogy mijen...
Étkezési zavar
Az utóbb két évben egyre rosszabb volt az étvágyam. Mostanra..teljesen elmúlt..nem érzem hogy éhes lennék és olykor ha csak meghallom hogy ennem kell...
Miért nincs étvágyam?
Az a helyzet hogy semmi étvágyam sincs. Ezalatt azt értem hogy konkrétan az utóbbi 72 órában egy szem banánon és ásványvizen kívül mást nem...
Mi lehet a problémám?
Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül két hete kerestem meg Önt, vírus okozta aranyeres panaszokkal, pontosabban Ön szerint gyomorhurutom lehetett, ezt a...
Segítség kérése gyermekemmel...
Tisztelt Doktor úr! Gyermekem 20 éves, kb 2 éve kezdődött nála drasztikus fogyás (most 49 és 50 kiló között mozog és 190 cm magas) . Nagyon...