• Légszomj

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktornő!

        Köszönöm a gyors válaszát. Két pszhiológusnál is járt már a lányom, kapott is gyógyszereket, amitől hányt, rosszul volt, hogy abba is hagyta. Állandóan álmos, fáradt  volt tőle, és úgyanúgy nem kapott levegőt.

        Közben kerestem neki Szegeden  egy fül-orr gégészt, aki elküldte CT-re, ahol most találtak polipot az orrában, aprókat. Meg kell műteni.Valószínűleg ez okozza ezt a szipogást, állandóan náthás, már 3 éve.

        Hogy valószínűleg nyáron megműteti, és remélem örökre véget ér ez az egész, mert mint édesanyát nagyon zavart, hogy nem tudja mitől nem kap levegőt a gyermeke.

        Emellett, igen hajlamos a savasodásra, sajnos ez családi örökség, hogy megpróbálom átnevelni a lúgosabb étkezésre, lúgos viz, nyers zöldségek, banán meg ilyenek.

        Köszönöm szépen, én Ön szerint okozhat ez a polip ilyen szipogást?  

         

        H.Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a egyéb témában

        Kedves Éva!

        Előző levelében azt írta, hogy fül-orr-gégszetileg negatív az eredmény. Ez a polyp akkor, ha jól értem, azóta derült ki? Ha eddig erről nem volt tudomásuk, előfordulhat, hogy ez áll a szipogás hátterében. Nagyon remélem, hogy a műtét megoldja ezt a zavaró panaszt, és a lánya teljes életet élhet, és ön is megnyugszik. Egyébként visszatérve  a pszichológus-témára, én azt tapasztalom, hogy ha lelki oka van egy ilyen vagy hasonló tünetnek, akkor nem az a legjobb megoldás, hogy a beteget azonnal gyógyszerrel ellátjuk, hanem nagyobb jelentősége van a pszichoterápiának, a beszélgetésnek, a viselkedésterápiának. Sajnos sokszor a gyakorlatban ez nem valósul meg. Ha mégis úgy látják, hogy lányának szüksége lenne egy ilyen irányú segítségre is, akkor számos lekiismeretes szakember van, aki nemcsak gyógyszert ír fel, hanem mellette egyéb segítséget is ad, nem szabad feladni. Minden jót kívánok! Kérem, majd számoljon be, hogy hogyan sikerült a műtét.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-05 13:57:29; Megválaszolva: 2010. március 05., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: