vizes folyás

Kedves Doktor Úr! Soha nem szültem és egészséges életmódot folytatok. Tavalyi leletemen ez van: tátongó méhszáj, portio folytatásában rendesnél kisebb uterus, megnyúlt mellső ajak, kisebb forintosnyi ectopium,cervicitis. Tünetek nem voltak, csak rutin vizsgálatra mentem. Autoimmun betegségek miatt hormont nem kaphattam, csak CNS kúpot, amúgy bakteriális tenyésztés vagy HPV vizsgálat nem volt. Leráztak, hogy minden rendben, de mivel a citológia eredménye nem derült ki, mert kevés volt a levett minta, elmentem egy másik orvoshoz aki szeptemberben újra levette. P2 lett szerencsére, de akkorra már colpitis is meg lett állapítva szintén tünetmentesen, gondolom a kúp miatt. Ott azt tanácsolták 10 nap tejsavas kúp, aztán alkalmanként ismételjem, és egy év múlva kontroll. Azért írok, mert egy ideje van egy olyan tünetem, hogy vízszerű, vagy átlátszó vagy rózsaszínes folyás ürül. Ez nincs folyamatosan szerencsére, azt hiszem csak akkor van mielőtt megjön, esetleg egyszer-egyszer előfordul félidőben, de régen barnázás volt mielőtt megjött nem ez. Pl tegnap guggolás közben teljesen biztos voltam benne hogy elindult a  menstruáció, mert olyan érzés volt de meglepve tapasztaltam hogy átlátszó folyadék jött. Aztán este már elkezdődött a rendes pecsételés. Nincsenek benne semmilyen darabok, szagtalan, max minimális rózsaszínes színezettség. Nincs viszketés vagy nem fáj pisilni sem. Hónapok óta a ciklus 20. napján elkezdődik egy pecsételős vérzés, most is ott tartok, majd a 25. napra jön meg rendesen. Az erős vérzés max 3 nap, nem fáj és normális mint anno. Sima hasi uh-n nincs semmi gond. Nincs semmi más tünet vagy fájdalom, max annyi hogy az utóbbi hónapokban felszedtem pár kilót. Lehet hogy a pajzsmirígy miatt, tervezem is megnézetni a TSH-t. Ami idegesít az ez az alkalmankénti vizes folyás, rosszakat olvastam erről, bár azt olvastam az a gond ha állandóan van és szaga van, ez nálam nem áll fenn de azért aggaszt. El fogok menni ellenőrzésre, de addig is szeretnék érdeklődni, hogy okozhatja-e ezt esetleg hormonális változás vagy maga a méhszájseb? Szóval lehet ennek ártatlan oka is vagy csak valami rosszindulatú dolog? (nemi betegség teljesen kizárt, nem élek szexuális életet, amúgy pedig monogám voltam és még úgy is óvszerrel védekeztem.) Válaszát előre is köszönöm. Minden jót kívánok!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A leírt tünetek alapján panasza gyulladásra utal.Szakorvosi vizsgálat ,gyógyszeres kezelés látszik szükségesnek.

A rákszűrő vizsgálata negatív lett,ez alapján a kóros elváltozás kizárható.

Életkorában a csökkenő ösztrogénszint hatására a hüvely PH értéke is megváltozik, ezzel pedig megbomlik a női intim védelmi egyensúly. Az egészséges hüvely enyhén savas PH értékű, így védi meg intim területeinket a baktériumok támadásától. A savasságot fenntartó lactobacillusok azonban csak ösztrogén környezetében tudnak életben maradni, így ha csökken az ösztrogénszint, akkor ezzel párhuzamosan a lactobacillusok száma is csökkenni fog, és megváltozik a hüvely természetes savas környezete. A megváltozott környezet hatására a hüvely falának hámszövete elvékonyodik és sebezhetővé válik a különféle fertőzésekkel szemben. Ez az oka, hogy a változókor alatt és után egyre gyakrabban fordulhatnak elő húgyúti és hüvelyi fertőzések.

Kérdés: 2020. június 27., 12:26; Megválaszolva: 2020. június 28., 19:09
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom
Éjszakai izzadás