• Belgyógyászat? Immunológia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Évek óta vannak szerteágazó panaszaim, és a kiváltó okot eddig nem találták.Pedig rengeteg orvosnál voltam az országban.rendesen táplálkozom, jó a családi hátterem. Mégis inkább fokozódnak a panaszaim, ujabb és ujabb betegségeket állapitanak meg.mindennek utána nézek, és a panaszok jellege és makacssága, gyógyszer-kurák visszatérése miatt is candidiázisra gondolok.De legalábbis nem zárom ki. Az orvosok nem találják a kiváltó okot. Régebbi gombavizsgálat eredménye: Candida IgM negatív, IgG: 2, 72 pozitív (normál: 0, 8-1, 2) Minden panaszom megfelel a szisztémás candidiázisnak.Ezek:erős puffadás, hányinger, emésztőrendszeri görcsök, szédülés, jelentős fáradságérzet, remegés, hasmenés-székrekedés váltakozása, látászavar, hőemelkedés, és visszatérő gyulladások a szervezetben, gyomor-nyombél-vékonybél-krónikus gyulladás, megvastagodás. Arcüreg-fül-fog-és húgyúti gyulladások.erős csontritkulás, D-vitaminhiány, felszivódási-zavar.édesség utáni vágy.naponta megeszek kb.4000 calóriát, mégis nagyon gyenge vagyok/fogyás nincs! /15 éve 8, 6 –os a koleszterinem diéta mellett. Állítólag ez is jellemző a gombára. De nem tudtam szedni a statinokat, mert rosszul lettem tőle./begörcsölt a májam, jobb bordaivnél, és hányinger jelentkezett/ Sajnos az orvosok általában nem veszik komolyan a candidiazist.de nekem már kb.10 év óta nem igazán találják az okokat, csak ujabb és ujabb gyulladások alakulnak ki, illetve az emésztőrendszeri gyulladások egyre sullyosabbá válnak.ezért gondolok a candidiazisra/is! /, mivel ez szinte bármilyen betegséget utánozhat. Baranyában nem találtam megfelelő orvost, (candida szakértőt), és eddig BP-n sem. Elkezdtem szedni olajfalevél kapszulát, később alga kapszulát candidiázisra. Mindkettőtől erős hasmenésem lett. Állítólag ez az elpusztult gombák miatti reakciója a szervezetnek (esetleg allergiás vagyok ezekre a készítményekre? )? Kérdéseim: 1.Candidiázis esetén milyen vizsgálatokat érdemes még elvégeztetni? 2. hol lehetne magánorvost találni e témában? Eddig csak természetgyógyászokat találtam Baranyában és BP-n is. Előre is köszönöm válaszukat, segítségüket! Tisztelettel: János (47 éves)

        WEBBeteg szakértő válasza a Candida témában

        Tisztelt Kérdező!

        Problémája valóban szerteágazó. Nem utal kérdésében, hogy lisztérzékenység irányába vizsgálták-e. A glutén érzékenységre az összes tünet jellemző. A koleszterin csökkentésének elős lépése mindig a diéta. A Candiasis ellen szól az IgM negativítás. Érdemes lenne egy széklettenyésztést végezni. Problémáját egy cantrumban működő gasztroenterológiai szakrendelésen fogják tudni orvosolni. a Canidia kezeléseben valóban inkább természetgyógyászok vesznek részt, de a gastroenterológusok is kezelik. Keressen fel egyetemi centrumban működő szakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-25 21:30:25; Megválaszolva: 2010. február 25., 21:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: