Barna folyás. Mitől?

Tisztelt Doktor Úr! Évek óta küzdök a Candida gombával. Sok nôgyógyásznál jártam, rengeteg gyógyszert kaptam én is és a párom is. (Ő a visszafertőződés miatt) 2 évig szedtem Corenelle fogamzásgátló tablettát, decemberben Iamna fogamzásgátló tablettát írt fel a doktor nő. A váltás oka az volt, hogy minden hónapban rózsaszín folyásaim voltak ciklusom 7;15;18 napja körül, de volt olyan hónap amikor egyáltalán nem volt. (28 napos a ciklusom) Most a Iamna gyógyszernél a 3. levélnél tartok. Az első 2 hónapban nagyon sokat fájt a fejem. Most a ciklusom 7-8-9-10-11 napján barna folyásom volt. Tegnap nem barnáztam, de ma ismét jelentkezett. Picit fáj is az alhasam jelenleg. Kérdésem az lenne Doktor Úr, hogy ezt mi okozhatja illetve, hogy mit tehetnék a candidával? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Candida témában

Kedves Kérdező! Nincs gyógyíthatatlan Candida. De van gyógyszerektől agyonsanyargatott hüvelyi tejsav baktérium flóra, aminek milliárd baktériuma a hüvely természetes védőgárdája kéne legyen azzal, hogy a hüvelyhám glikogénjéből tejsavat gyárt és ez a kifejezetten savas környezet csak nekik élettér. Másrészt nem marad glikolgén egyéb, bekeveredett kórokozóknak. Ezért bármilyen hüvelyen vagy szájon át bevitt kórokozó elleni gyógyszer mellé bármely recept nélkül kapható hüvelyi protexinnel pótolni és védeni kell a tejsav baktériumokat az állandó újrafertőződés ellen. Jó lenne átmenetileg abbahagyni a fogamzásgátló tablettát, mert bizonyos fokig segíti az újrafertőződést azzal, hogy minimális napi hormon tartalma, mely az áttöréses vérzésekért is felelős, laposabb és kevesebb glikogént tartalmazó hüvelyhámot épít fel, gyérebb tejsav flórát tud csak eltartani protexin nélkül főleg. A gomba ellen szájon átszedendő bármely 150 milligrammos kapszulát heti 1 x legalább 3 hétig ismételni kell a helyi gombaellenes szerek mellé. Közte és utána: Protexin a hüvelybe!

Kérdés: 2017. március 04., 14:34; Megválaszolva: 2017. március 08., 10:49
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Candida kezelése, Hormon panel...
Tisztelt Doktor úr/Doktornő! A következőkben kérném a segítségét: Cytologiai vizsgálatomon (nőgyógyászati rákszűrés) Candida-t találtak...
Candia vagy sem
Tisztelt Doktor Úr! Könnyen kaptam el különböző hüvely fertőzéseket és gombás eredetű fertőzést! Az orvosom javaslatára Candida diétába...
candidás lehetek?
Tisztel Doktor úr / Doktornő! Már régebb óta van erős fehér folyásom, (néha égő, viszkető érzéssel társul, túró szerű és gyakran...
candida fertőzés
Tisztelt Doktornő/ Úr! Felmerült az a lehetőség, hogy candida fertőzés van a szervezetemben. Az utóbbi időben többféle antibiotikumos kezelést...
súlyos candida probléma
Jó napot! 1éve kezdődőtt wc viz felcsapódással aminek következménye lett: alhasi fájdalom 2oldalt, végbél viszketés ugyanott száraz...