• Tancsátalan

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Dr. Úr/Hölgyem! Remélem tudna nekem tanácsod adni, hogy merre indúljak. 20 éves fiatal ember vagyok félévvel ezelöttig jó ha 5 évente egyszer kellett orvoshoz mennem egy kis torogyulladással, rendszeresen sportoltam(félével ezelöttig) nem cigizem és nagyon ritkán fogyasztom alkholt.2009 szeptemberében egyszer csak a buszon utazva rámjött a rosszul lét: a gyomrom elkezdett fájni ájulás érzet szédülés jött rám. Később úgy éreztem bármelyik pillanatban elájulhatok a lábaimat is nehéznek éreztem. Úgy éreztem mintha levegőt is nehezebben kapnék. Félórán belül elemntem a háziorvosomhoz ahol megnéztek EKGval de az rendben volt a vérnyomásom volt magas de gondolom ez normális hiszen "pánikoltam" a rosszul lét miatt. Történt egy vérrvétel valamint vizeletben kicsi baktériumszámot találtak azt ezalatt a félév alatt kikezelték antibiotikummal. Voltam tüdő rtg-en azon semmi elváltozást nem láttak. Azonban máig előfordul olyan érzés, hogy mintha a nyelőcsövemben mintha valami lenne a szemeim is mintha kicsit homályosabban látnék, enyhe szédülés. Ilyenkor megmértem a vérnyomásom és ált. 100/70 körül mozgott, a pulzus: 60 körübelül. Lehet, hogy az alacsony vérnyomás miatt van ez? vagy utalhatnak másra ezek a problémák? Régebben pont a magas vérnyomásra gyanakodtak nálam ami miatt kaptam kétnapos készüléke az azonban teljesen normális értékeket hozzott ki(kb másfél éve történt ez) Ez az időszak nagyon stresszes volt sokat rágódtam h mi okozhatja mi lehet a bajom. Elnézést, hogy ennyire hosszúra sikerült. ui: volt nyaki UH-m ahol pajzsmirigyet néztek: A pajzsmirigy mk. lebenye norm. nagyságú és szerkezetű. A nyaki erek vizsgálható szakaszán kóros morfologiai vagy áramlásbeli eltérés nem található. Mk. oldalon submandibulárisan mérs. megnagyobodott nyirokcsomók vannak, egyébb kóros terime a nyaki szakaszon nem ábrázolódik. A nyálmirigyek épek. Köszönöttel és Tisztelettel,

        WEBBeteg szakértő válasza a egyéb témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírt tüentek egyértelműen az alacsony vérnyomásra utalnak. A pulzusszám ilyenkor meg szokott emelkedni, de ennek hiánya nem zárja ki, hogy ez áll a háttérben. Első lépésként javaslom, hogy figyeljen oda a folyadékfogyasztára. Legyen meg a napi 2 liter. Építsen be a heti programjába rendszeres testmozgást. Ez a két életviteli módosítás az esetek nagy részében megoldja a problémát.


        Kérdés: 2010-02-19 16:46:16; Megválaszolva: 2010. február 19., 16:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: