• Égõ érzés mélyen a hüvelyben/fájdalom a csiklón és környékén

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        5 hete égetõ érzéssel küzködök odalent, mélyen belül. (nem a hüvelybejáratnál, hanem mintha ahonnan a rákszūréshez veszik a kenetmintát) Ez monoton, állandó, intenzitása nem változik. Ez egyik napról a másikra alakult ki. Múltban volt többször is húgyúti fertõzésem, ami rögtön elmúlt antibiotikumtól. Férjemnek semmi tünet. Semmi folyás, kinövés vagy viszketés nincs. Vizeletürítéskor nem kimondottan ég, mint máskor tapasztaltam, de utána kellemetlen érzés van. Nincs késztetés, hogy WC-re menjek. Ha kezd megtelni a hólyag, akkor érzem, hogy valami nem stimmel. Azi Sandoz 500mg-t szedtem, majd Macmiror complex hüvelytablettát. Semmi változás nem történt. Ezalatt tõzeget is szedtem. Volt ezután egy negatív eredményū teljes vizelet és üledék. 3-4 napra a Macmiror után a csiklóm területe elkezdett fájni/égni tompán. Semmi más tünetem nincs. Ezután Gynoflort használtam 6 napig. 2 adag 150mg Femiflot is felírtak. Nincs változás. Üléskor a tünetek mégrosszabbak. Nem szültem, rákszūrés normális 2 hónapja volt. Hyperkeratosis volt megjelölve egyéb alatt. Ez lehet a negatív vizelet ellenére húgyúti fertõzés? Hüvelyváladék tenyésztés és egy vizelet tenyésztés eredményét pár napja kaptam meg. Mindkettõ negatív. 5 hét iszonyúan sok ilyen állapotban. Persze semmi nemi élet ezalatt nem történt. Közben volt egy menzeszem, ami után éles, szúró fájdalmat is éreztem pár napig. Hasi ultrahang rendben. Hüvelyi ultrahangon 22mm x 18mm endometrioma gyanúja merült fel a jobb petefészekben, amire laparoszkopiát tanácsoltak. De a tüneteimre azt a választ kaptam, hogy ez nem okozhatja. Menzeszeim mindig nagyon fájdalmasak. STD szūrések folyamatban. Semmi új tusfürdõt nem használok. Figyelek a tisztaságra, szoros ruhákat nem viselek, pamut alsónemūt viselek. Negativ lelet ellenére lehet ez gombás fertõzés? Milyen irányba induljak tovább Ön szerint? Milyen vizsgálatot kérhetek? Urológushoz forduljak? Nagyon szépen köszönöm válaszát elõre is.

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        A leírt tünetek, panaszok gyulladásra utalnak.Ezek negatív tenyésztési leletek birtokában is előfordulnak. Az égő, viszketéssel járó érzés a gombás fertőzésre utal, de kísérheti a bakteriális fertőzést is. A kezelés megválasztásánál a vizsgálati lelet, klinikai kép a meghatározó. A menstruációs fájdalom az lehet az endometrioma, hormonális okkal együtt járó tünet. Ismételt nőgyógyászati szakvizsgálat tanácsos, gyógyszeres kezelés jön szóba. Rendelkezésre állnak speciális oki és tüneti kezelésre alkalmas készítmények.


        Kérdés: 2018. október 01., 20:02; Megválaszolva: 2018. október 02., 21:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: