Nuvaring használata

Tisztelt Doktor úr! Az elmúlt két évben nem alkalmaztam hormonális fogamzásgátlást, előtte Symiciát szedtem. 3 hete kezdtem el Nuvaringet használni (rendeltetés szerűen a menstruációm első napján helyeztem fel) , és az tapasztaltam, hogy a menstruációm lényegesen gyengébb volt, nem is görcsöltem. Ellenben a 3 hét során végig, minden nap pecsételő vérzésem volt (csokiszerű) , ami elég kellemetlen. Az lenne a kérdésem, hogy várható-e, hogy ha hozzászokik a szervezetem, ez megszűnik? Vagy ne is kezdjem el használni a következő Nuvaringet? Orális fogamzásgátlók használatakor nem tapasztaltam ilyen mellékhatást. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

Az alkalmazott hüvelygyűrű első hónapjaiban ez előforduló jelenség.

Ez maximum két-három ciklus után megszűnik.

Alkalmazza továbbra is előírásszerűen.

Kérdés: 2015. szeptember 27., 10:17; Megválaszolva: 2015. szeptember 27., 11:45
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse