Fertőzés

Kedves Doktor Úr! Körülbelül 2 hónapja folyásos panaszokkal kerestem fel nőgyógyászomat, aki előbb gombás fertőzésre való készítményeket írt fel nekem. A folyás nem változott, így újabb vizsgálat során kevert fertőzésre gyanakodva bakteriális fertőzés elleni gyógyszereket kaptam. A folyás további fennállása miatt újból felkerestem az orvost, aki azt tanácsolta, hogy miután megfelelő gyógyszereket kaptam mindkét fertőzés kezelésére, így egyelőre újabb gyógyszert nem írna fel, továbbá hüvelyváladék vételét javasolta. Ennek eredménye: normál flóra tenyészett, kórokozó baktérium illetve gomba negatív. Az orvosom javasolta, hogy a hüvelyflóra helyreállítása legyen az elsődleges cél a további antibiotikumos kezelések helyett. Az Ön véleménye szerint mely készítmények lennének erre megfelelőek, vagy panaszaim és az eredmény tudatában volna-e más vizsgálat, amit el kellene végeztetnem? (Mivel erre konkrét javaslatot nem kaptam)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

Komplex kezelés kell! Minél elhúzódóbb lefolyású a hüvelygyulladás, annál kevésbé hat rá az antibiotikum. A megfelelő eredmények elérése érdekében olyan módszereket kell alkalmazni a hüvelyi pH-egyensúly helyi védelme és regenerációja mellett, amelyek a szervezet egészére, így az immunrendszerre is kedvező hatást gyakorolnak! A terápia kezdetén kötelező a szülész-nőgyógyász szakorvosi vizsgálat a citológiai - mikrobiológiai - kenet vizsgálattal egyetemben, a kórokozók kimutatása miatt. A hüvelyregenerációt és a megelőzést segítik a tejsavbaktérium-tartalmú kúpok és a tejsavas irrigálás.Számos vény nélküli készítmény kapható.

Kérdés: 2015. július 02., 21:03; Megválaszolva: 2015. július 04., 23:54
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse