Kihagyott tabletta

Tisztelt Doktor Úr! Majdnem 2 éve szedem a Lindynette 20 fogamzásgátló tablettát (előtte több évig Cilest) . Sosem felejtettem el bevenni a tablettát, viszont ma észrevettem, hogy valószínűleg szombaton (03.21.) nem vettem be, mert még ott volt a vasárnapi a levélben, viszont tegnap tisztán emlékszem, hogy bevettem, csak akkor nem tűnt fel, hogy eggyel több van. A 3. héten vagyok, még van 3 tablettám, ugyanis ma kettőt vettem be. Utoljára nemi kapcsolatom múlt hét csütörtökön (03.19.) megszakításos volt. Kérdésem, lehetek-e így terhes? Természetesen a megvonásos vérzésig kiegészítő védekezést fogunk alkalmazni, de nem tudom, hogy a megszakításos közösüléstől a 2 nappal későbbi tablettakihagyás miatt lehet-e baj? Szedjem-e végig ezt a levelet? 1 hét múlva hétfőn kell megjönnie. Mikor áll vissza a védelem? A szünet alatt már védve vagyok, vagy csak a következő levél megkezdésénél, vagy még utána is várni kell 1 hetet? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

Ha a kihagyott tabletta pótlása 12 órán belül történt, akkor a védettség nem szakad meg.Ha ennél több idő akkor kiegészítő védekezés alkalmazása célszerű. A megkezdett tablettát szedje tovább az előírásnak megfelelően. A menstruáció időre érkezése esetén a védettség a tabletta mentes időben is fent áll, azonban a következő levél elkezdése után biztosan.

Kérdés: 2015. március 23., 19:50; Megválaszolva: 2015. március 23., 21:35
Kérdések és válaszok: Egyéb
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom