Fájó vörös csík a lébon

Tisztelt Dr. Molnár Dóra! Egy fontos kérdéssel fordulnék Önhöz. A jobb lábamon gyakran megjelenik egy fájó vörös csík. A csík a lábam jobb féltekén szokott feltűnni a combomon, és körülbelül a térdemig ér le. Fajdalom azonban sokkal többször előfordul, tehát nem csak feltétlenül akkor amikor a csík megjelenik. Ez a probléma körülbelül 2 éve áll fen, de eddig nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget mivel nagyon ritkán jelentkezett (mondjuk 3 havonta egyszer) , valamint az orvosok se foglalkoztak vele. Viszont az utóbbi 2 hónapban a tünetek nagyon felerősödtek, tehát szinte minden nap szokott fájni és van olyan is, hogy kb. 15 percenként is megfájdul és akkor tart nagyjából 4-5 percig a fájdalom. Éles, erős fájdalomról beszélünk. Viszketés nincs. A csík megjelenése kiszámíthatatlan, mint mondtam nem mindig jelenik meg a fájdalommal azonosan. Először valami idegi dologra gondoltam mivel van a derekamnál egy porckorong sérv és felmerült bennem, hogy talán az sugároz ki oda. A házi orvos azonban közölte, hogy ez lehetetlen, így több mint valószínű, hogy valami érel van dolgunk. A csíkot lefényképeztem, a képet küldöm. Előre is köszönöm a doktornő válaszát. Üdv

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Molnár Dóra válasza egyéb témában

Kedves Kérdező, nyirokérgyulladás is okozhat hasonló tünetet, a lábon lévő kis sérülés, vagy rovarcsípés után is létrejöhet hasonló probléma. Esetleg jó lenne tudni, hogy a lágyékban nincs-e fájdalmas, nagyobb nyirokcsomó? Általános vérvétel- különösen gyulladásos betegségre utaló paraméterek ellenőrzése- javasolt. (Még elgondolkodva a képen, felmerül egy banális lehetőség is bennem: nem túl passzentos farmerben jár? ) Remélem közelebb jut a megoldáshoz, de ez valóban nem egy szokványos tünet az időtartamot is figyelembe véve. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 26., 17:52; Megválaszolva: 2015. január 26., 19:35
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat