• 80 éves Édesanyám hőhulláma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Édesanyám az köv. gyógysz-et szedi és hőhulámok jöttek rá újabban. Metfogamma 500mg, MetoprololZHexal 50mg 1x1, FenoSwiss 160mg 1x, Felodipin-retiop.10 mg, Syncumar mite, Micardis 80 mg, Motilium 10 mg, L-Thyroxin Henning 100 mikrgr,. Milurit 100 mg. Kérem sziveskedjék válaszolni ezek a gyógyszerek okozhatják e.? Nagyon Köszönöm

        Dr. Szanyi Andrea válasza a hőhullám témában

        Kedves kérdező! A felsorolt gyógyszerek közül egyedül az L-thyroxin mellékhatásai között szerepel a melegintolerancia, ami nem egyenlő a hőhullámmal. A hőhullám kipirosodással is jár. Vércukor- és TSH ellenőrzés mindenképpen javasolt. Ha ezek nem magyarázzák édesanyja panaszát, más irányú kivizsgálására lehet szükség.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2012. március 06., 11:58; Megválaszolva: 2012. március 09., 18:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: