• túlzott izzadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv. A gondom az lenne, hogy állandóan izzad a tenyerem és a fenekem. Még általános suliba kezdődött, folyton csórom víz volt pad mikor felálltam róla. A nagymamám nagy híve a gyógynövényeknek és azon véleményen volt, hogy azokkal meglehet oldani a dolgot. Már kijártam az iskolát, sokszor megszégyenülve és még mindig nem múlt el. Voltam már természetgyógyásznál és azt mondta, hogy a bélflóráim a kihalás szélén vannak a sok antibiotikumtól (kiskoromban sokat voltam beteg, légcsőasztma) és talán attól. Beszedtem a felírt gyógyszereket de még csak nem is enyhült. A barátaim körében már nem zavar mert 6 év alatt megszokták. De bárhová megyek nagyon ciki, hogy nem tudom felvenni a kedvenc színű nadrágom, mert foltos és látszik. Sokat segítenének egy jó tanáccsal vagy ha esetleg sejtik a betegségem okát valamint, hogy mivel tudnám ha nem is megszüntetni de enyhíteni a tüneteket. Előre is köszönöm a választ. Szép napot.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a izzadás témában

        Kedves Kérdező! A fokozott verejtékezés hátterében előfordulhat a pajzsmirigyműködés zavara, cukorbetegség, gyógyszerek, lelki tényezők, szorongás is, hogy csak a leggyakoribbakat említsem meg. Elsőként ezeket kellene kizárni. Ha nem derül ki az oka, akkor léteznek olyan, receptre felírható oldatok, (pl. aluminium chlorid alkoholos oldata) amelyekkel az érintett területeket bekenve a verejtékmirigyek vezetékei blokkolhatók és így csökkentik a panaszt. Ezeket este, lefekvéskor célszerű alkalmazni. Javasolt jól szellőző pamut ruházatot hordania.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 23., 13:59; Megválaszolva: 2012. február 26., 19:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: