• Hirtelen egész testre kiható izzadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! A férjemnél 1 hete jelentkezett egy hirtelen jövő, az egész testre kiható 10-20 percig tartó izzadás. Olyankor teljesen leizzad. Fáradttá válik. Utána az másnap reggel megismétlődött. Majd tegnap este újra tapasztaltuk. Aggódom érte. Spárban dolgozik hentesként. Félek, hogy esetleg koronavírust kapta el? Esetleg más betegségről van szó? Láz, torokfájás, száraz-köhögés nincs. Vékony testalkatú, mozgékony, erős dohányos és időnként szeszes italt is fogyaszt. Allergiás különböző pollenekre, ezért elkezdte szedni az allergia gyógyszerét. Illetve teniszkönyökre és nyak merevségre szedSirdalud tablettát.A tegnapi nap után az izzadás után mértünk vércukorszintet, ami 5.2 volt illetve egy vérnyomást ami 112 /70 volt. Szerintem ezek normálisnak mondhatók. Mi okozza nála ezt? Köszönöm előre is válaszát. Üdvözlettel

        Dr. Szanyi Andrea válasza a izzadás témában

        Kedves Kérdező! A vércukorszint csökkenését és az alacsony vérnyomást sikerült kizárniuk . A Sirdalud lehetséges mellékhatásai között az izzadás nem szerepel, legyakrabban szédülést szokott okozni. Ha a férje rendszeresen fogyaszt alkoholt, akkor a panasz mögött megvonási tünet is lehetséges. Esetleg mérjék meg a vércukrát a rosszullét alatt és ne utána. Amennyiben lehetősége van rá egy vérképvizsgálatot mindenképpen javasolnék.


        Kérdés: 2020. április 18., 14:08; Megválaszolva: 2020. április 19., 20:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: