• Basalioma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/-nő!

        Két kérdésem van, ami a nálam tegnap diagnosztizált basaliomával függ össze:

        1. 6 éve folyamatosan adok vért, mivel eddig teljesen egészséges voltam. Ez a betegség befolyásolja e, hogy továbbra is adjak?

        2. Azt hallottam, hogy akinek bármilyen daganatos megbetegedése van, az nem adhat szervet. Ez a basaliomára is érvényes? (Külön végrendelkeztem erről, mert a családom ellenzi, hogy automatikusan felhasználják a szerveimet.)

        Tisztelettel köszönöm a választ.

        WEBBeteg szakértő válasza a basalioma témában

        Kedves Kérdező!

        A basalioma ún. semimalignus, azaz "félig" rosszindulatú betegség, mert távoli áttétet általában nem ad, de helyileg roncsolóan nő. Ha időben eltávolították, ez véleményem szerint nem kizáró ok egyik esetben sem.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-22 09:31:51; Megválaszolva: 2010. február 22., 09:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: