Cukorbetegség - Metformint lehet kombinálni egyszerre az Amaryllal?

Kedves Doktornő, -Úr! Több mint 10 éve cukorbeteg vagyok, és eddig kordában tudtam tartani a cukromat 50 mg Januviával, és 500mg Metforminnal.Reggel 5mg Amarylt vettem be. A diétát többé-kevésbbé tartottam, cukrot sosem fogyasztottam.Naponta egyszer, de sokszor 2xis gyalogoltam a Margitszigetenés 6, 2-6, 4 volt azeredményem. A HgA1c 7.0.Egy hete vásároltam új Personal mérőcsíkot, és ivel a régi száma 294 volt, átállítottam az ujra, 296-ra.De sajnos éhomra 8, 6 a gyaloglás után is 7 fölött van. Megemeltem az adagomat, reggel 50mg Januviát, és 500 mg Metformint, és este 50mg Januviát, és 1000mg Mtformint veszek be...Nem tudom mi történhetett? Rossz a csík? -a beállítás egyezik a csík dobozán lévő számmal....Nem tudom, ha reggel vennék be 5mg Amarylt, és este egyben 100mg Januviát, és 1000mg Metformint, jobb lenne e? Érdekelne még, hogy a Metformint lehet kombinálni egyszerre az Amaryllal? Szíves válaszát kérem... Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza cukorbetegség témában

Kedves Kérdező!

Mindenfélét lehet csinálni a gyógyszerekkel, de ezt azzala kollegával kellene megbeszélni, aki Önt ismeri és beállította a gyógszeres kezelést, mert minden gyógyszernek van mellékhatása és lehetnek olyan hatásai is, ami Önnek nem megfelelő. Ezért "saját" szakállra bekapkodni a gyószereket nem érdemes. Az Amarylt és a Metformint lehet természetesen együtt szedni, a hatóanyaguk más, nem zárják ki egymást. Emellett nem hiszem, hogy a magasabb értékek hátterében a vércukormérő hibája állna.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. február 28., 19:36; Megválaszolva: 2011. március 02., 15:23
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Okozhatja-e cukorbetegség ezeket a...
Magas vércukorszint
Merckformin XR 500 retard
Cukorbetegség kezelése
Magas vércukor reggeli után