Cukorbetegség mérése

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy az ithoni cukormérőmmel mért cukraim 20-30 között de van 33.3 fölött is mert a mérő addg mér. Ahol eddig voltam orvosnál mindenki azt mondta dobjam ki mert rossz. de miután kiderült hogy jó nem akartak hinni neki. Egyszerre 3 különbözőn i smegnéztem és kb 5 tized eltéréssel mind ugyanazt mutatta. és ez így megy minden nap. A pikantériája a dolognak a HBA1C viszont 6-6.5 között van és ezt senki sem érti hogy lehet. Kérdésem az lenne adhat fals eredményt a cukormérő, bármelyik is? Összetett betegségem van a cukor kialakult gyógyszer mellékhatásként. Transzplantáción estem át kilöködésgátlókat és steroidot is szedek (prednisolont R: 10mg, prograf, cellcept, certican. + Lisztérzékeny is vagyok illetve van anyagcserezavarom is. Amit javasolna 200g szénhidrát az nálam fogyással járna. igy is csak 50kg vagyok és napi 4000-5000 Kcal eszek és igy tudom a súlyom fent tartani. Diétáról szó sem lehet részemről. ez 2 éve tart már és cukorból kifolyólag nincs semmilyen panaszom, tünetem és nincs is kialakulva semmi mellékes. Szemem tökéletes fél évente járok szemfenékvizsgálatra, a lábam is rendben. Éhomi cukrom 4-4, 2. aztán délutánra 25. Esetleg hallott e már ehhez hasonlórol, mert nagyon nem tudnak mit kezdeni az esetemmel. u.i: inzulin is van, de mintha be sem adnám akkor néha még magasabb Humulin M3 napi 3: 12-20-8 Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza cukorbetegség témában

Kedves Kérdező!

Ha a vércukormérővel már 4, 2t és 33t is (feltételezem mmol/l) , akkor nem a vércukormérő a hibás feltehetőleg, még akkor sem, ha a HbA1C értéke nem emelkedik, az ugyanis átlagérték, az alacsony és a magas értékek kiegyensúlyozhatják egymást és lehet jó érték a végeredmény. A szövődmények elméletileg több 10 év után jelentkeznek, így nem teljesen meglepő, hogy még nincs baja, Hála Istennek, nem is kell, hogy legyen. Azt gondolom, érdemes lenne felvenni Önt ennek ellenére Kórházba, hogy ott elvégzett vércukorprofil vizsgálattal és kiegészítő terápiás beállítással meg lehessen előzni a nagyon magas értékeket.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. február 03., 21:41; Megválaszolva: 2011. február 06., 12:37
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Okozhatja-e cukorbetegség ezeket a...
Magas vércukorszint
Merckformin XR 500 retard
Cukorbetegség kezelése
Magas vércukor reggeli után