Milyen diétát kell tartanom inzulinrezisztencia esetén?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Vércukor, és inzulin terheléses vizsgálatom eredménye: Cukor:0 perces:4, 6 mmol/l; 60 perces: 6, 1 mmol/l; 120 perces: 6, 1 mmol/l; Inzulin: 0 perces: 34, 5 pmol/l; 60 perces: 285, 4 pmol/l; 120 perces: 325, 2 pmol/l Ezek alapján inzulin rezisztencia áll fenn nálam? Ha igen, milyen fokú? Diétát kell-e tartanom? Köszönettel! Elliott

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a inzulinrezisztencia témában

Tisztelt Kérdező!

Az eredmények alapján Ön inzulinrezisztens. Ennek foka nincs, de az értékei kifejezettek. Az életmódváltás és a testsúlycsökkentés, diéta fontos, ezzel egyelőre az értékeke javíthatóak megítélésem szerint.

 

 

Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász-diabetológus-endokrinológus
Kérdés: 2010. február 27., 22:40; Megválaszolva: 2010. február 27., 22:40
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Emelkedett éhgyomri cukorérték
Terhesség, keton a vizeletben
Terhességi cukorbetegség
Esti inzulin
Deflazacort Bőrgyulladásra