Ekcéma

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy kb 5 éve megjelent a felkaromon az ekcéma.ami csak akkor jelentkezik ha hajat mosok és ezáltal sok víz éri, aztán pár óra múlva elmúlik.a bőrgyógyászom azt mondta, hogy kifogom nőni.kaptam rá mosakodó kenőcsöt, testápolót, krémet.de ezek közül nem nagyon használom egyiket sem a krémet szoktam ha előjön bekenem.fürdésnél a felkarom sosem szappanozom be, hogy ne irritáljam.Ön szerint még ki tudnám nőni? májusban leszek 20 éves.elmúlhat ez még véglegesen? az előfordulhat, hogy egyszer úgy kijön, hogy sosem fog elhalványulni mint ahogy említettem? (most ha kijön akkor pár óra múlva eltűnik) a másik fontos kérdésem pedig az lenne, hogy kozmetikus szeretnék lenni ez minden álmom és fel is vettek.Ez nem árthat így, hogy csak is a felkaromon jelentkezik ha irritálom? sehol másol nem.Ettől még lehetek kozmetikus? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm Nagy Lilla

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza ekcéma témában

Kedves Kérdező!

Az atópiás ekcéma bőrtünetei valóban kinőhetőek, de ha kamaszkorig ez nem történik meg, kialakul a felnőttkori forma, ami viszont elkíséri egész életében. Az atópia allergiás hajlamot jelent, ami fogékonyabbá teszi az allergiás ekcémás tünetek kialakulását. Ha kozmetikusként sok vegyszerrel érintkezik a bőre, nagyobb valószínűséggel jöhet létre túlérzékenység valamelyikkel szemben.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. március 03., 22:12; Megválaszolva: 2011. március 06., 18:46
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés