Bőrprobléma

Tisztelt Webbeteg, Kisfiam 14 hónapos, 7 hónapos koráig kapott anyatejet. Azóta tápszert, 2 éves korától tejitalt kap. Hetek óta száraz piros foltok vannak a testén, először csak azt hittem bőrszárazság, így elkezdtem kenni bepanthen sensiderm krémmel. Látszólag nyugtatja a bőrét, de estére jobban kijönnek a foltok. A mellkas után már a láb hátsó részén, karján és a nyakán is jelentkeztek a piros száraz reggel fakobb, este erősebb foltok. Öblítőt már nem használok, csak ecetes vizet. Mosószert még nem váltottam, de a mai nap folyamán szeretném. Vidám, jókedvű nem látom rajta hogy zavarná őt. Érdeklődnék hogy Önök szerint allergia, ekcéma? Mivel próbálkozzak még? Üdvözlettel: Boglárka Ui: Próbáltam képet feltölteni, de nem engedi a rendszer, a kép mérete miatt. Sajnos ha rosszabb minőségű képet készítek a lényeg nem látszik.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Vas Felícia Emese válasza ekcéma témában

Kedves Édesanya!

Kisfiánál a leírt ekcémás, száraz foltok valószínűleg átmenetiek. Fontos lenne tudni, hogy volt-e valami újonnan bevezetett étel, ami allergizálhatta. Szoktuk látni vírusfertőzés (pl.egy felső légúti hurut) kapcsán is, hogy ilyen bőrelváltozás jelenik meg.

Az Ön által megnevezett krém jó választás, próbálja meg a gyógyszertárban kapható Cremor aquosus nevű hidratáló krémet, ezen foltok kenegetése napi több alkalommal fontos. Vezessen tüneti naplót a gyermeke bőrjelenségéről (mitől erősődnek, halványulnak a foltok) , ezt védőnőjével és házi gyermekorvosával is beszélje meg! Javasolt ebben az időszakban a savanyított tejtermékek (joghurt, túró pl.) étrendből való mellőzése. Ha továbbra is fennállnak, szóba jön szteroidos krém használata (fürdetés után és lefekvés előtt) a hidratáló krém mellett. Valamint a hosszú, melegvizes fürdéseket próbálják meg rövid zuhannyal megoldani a tünetek fennállásáig.

Jobbulást kívánok!

Kérdés: 2020. április 04., 07:20; Megválaszolva: 2020. április 07., 19:23
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?