Hirdetés
      • Ekcéma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Jó pár éve küzdök ekcémával. Hol jobb hol roszabb. Eddig az elocom ami segített helyrehozbi. Havonta vagy épp két havonta kellett használnom pár napig. Sajnos az utóbbi időben nem vagyok tünet mentes. A kezemen legfőképpen az újjaimon jelentkezik, szátaz kirepedezett bőr. Amit észre vettem kb. 1 honapja, hogy ha paradicsomot eszem vagy estleg korpás kenyeret akkor kicsapja a kezem. Próbálkoztam kiszűrni mi lehet az okozoja igy ennél a két ételnél vettem észre. Pár napja a homlokom és az arcomon is piros száraz lett a bőr. 3 napja elkeztem cink tapláttát és B komlexet szedni. Reggel a cink este a B komplex. Viszont most a másik kezemen is az újjaimon jelentkezett a bőr pir száraz bőr és kicsit olyan minta leégett volna. Voltam 1 éve bőrgyógyásznál, azt mondta ha tünetmentes leszek menjek vissza alergia vizsgálatra. Sajnos időpontra nem tudhatom mikor leszek tünetmentes. Tudna nekem tanácsot adni, hogy esetleg mit tehetnék vagy esetleg mi okorhatja. Dolgoztam tv gyárban boltban mindegy mivel foglalkozom akkor is kijön az ekcémám. Már nagyon zavaró és fáj, az újjaimat sem bírom teljesen behajlítani. Jelenleg nivea kenöcsöt használok, hogy kicsivel jobb legyen a bőrömnek. Sajnos képet nem tudtam feltölteni, nem engedélyezte mindeg milyen kis méretben csináltam. Előre is köszönöm a választát! Köszönettel: Mónika

        Dr. Bodnár Edina válasza a ekcéma témában

        Szerintem mindenképp menjen el tüntetesen is allergiavizsgálatra, mert tényleg nem tud mar olyan időpontot kérni, amikor ne lennének tünetek, és amíg ki nem derítik az okot, addig az ekzema sem fog megszűnni. Addigis Ung. hydrophil nonion.-al mosson kezet, mert az nem szárítja és nem irritálja a bőrét.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2017. október 01., 09:20; Megválaszolva: 2017. október 19., 14:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: