Ekcémás folt, böfögés

Tisztelt Doktornő! kislányom 3 éves, és gyakran küzd szorulással. már szobatiszta lenne, de a kakilást csakis pelusba hajlandó a szobájába elbújva rendezni. szorulás esetén laevolac szirupot adunk neki. nyár óta nem volt erre szükség, de 2 hete megint elkezdtük neki adni. az alábbiakra lettem figyelmes: sokat böfög, a kis bőre tele lett száradt, ekcémás foltokkal (amik pedig 1 éve elmúltak) , és a széklete hirtelen "nutellás" állagú lett. lehetnek ezek a laevolac mellékhatásai? vagy más emésztőszervi probléma okozhatja ezeket? 1 éve voltunk a SOTE-n a szurkálós allergiateszten az ekcémája miatt, semmit sem tudtak kimutatni. az ekcémája egyébként nyáron el is múlt amit azzal tudok összefüggésbe hozni, hogy el tudtuk hagyni a cumisüveget, és abból a napi 1, 5 liter 100% os almalé ivását. amúgy nagyon jó evő, mindent megeszik, nem válogat. segítségét előre is köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza ekcéma témában

Kedves Kérdező!

A széklet álagának megváltozása, ezzel párhuzamosan az atópiás ekcéma fellángolása valóban utalhat egy esetleges bélrendszeri gyulladásra. A bőr ápolása mellett javaslom, hogy forduljanak gyermek gasztroenterológushoz, ahol az esetleges gluténérzékenységet ki tudják zárni. A lisztérzékenységhez egyébként társulhatnak speciális bőrtünetek is az emésztőszervi panaszok és az esetleges fogyás mellett.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. február 14., 10:15; Megválaszolva: 2011. február 15., 13:58
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőr probléma
Tisztelettel Sz. Judit vagyok. Hónapok óta küzdök ekcémás bőrrel. A háziorvosomtol kaptam rá Elocom kenőcsöt ami nem használ. Mentem volna...
Ekcéma
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Jó pár éve küzdök ekcémával. Hol jobb hol roszabb. Eddig az elocom ami segített helyrehozbi. Havonta vagy épp két havonta...
Mik a további teendők?
Tisztelt Doktornő! Ijesztő méretű területet érintő ekcémám van, kizárólag a lábamon, a combomon és a lábszáramon egyaránt. Először csak a...
Atópiás ekcéma- szolárium
Olyan kérdésem lenne, hogy atópiás dermatitis-szel (háton jelentkező tünetek) szoláriumozni lehet-e? Jelenleg is kezelés alatt áll az érintett...