• Allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesanyámnál asztmát diagnosztizáltak. Nagyon erős orrdugulással kezdődött, a lábán piros kiütések jelentek meg és éjszaka fulladt, köhögött. Az allergiateszt (bőrön és vérből) nem mutatott ki allergiát. A gyógyszeradagját kb 1 hónapja csökkentették le és most ismét elkezdett bedugulni az orra és a lábán megjelentek a kiütések.... A bőrteszt és a vérteszt ellenére előfordulhat, h mégis allergiás eredetű az asztma? Vagy a kettő nem függ össze? Köszönettel,

        Dr. Csuth Ágnes válasza a asztma témában

        Elképzelhető, hogy az allergiateszt negatív, de mégis allergiás az asztma, ha a beteg immunrendszert befolyásoló gyógyszert szed, illetve ha az adott allergénre, amire épp allergiás, nem tesztelik.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 28., 21:12; Megválaszolva: 2010. november 02., 16:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: