Astma és táplálék kiegészítő!

Tisztelt Doktor úr/Doktor nú Allergiás asztmám van hála égnek sportolásomba nem szól bele ezért rendszeresen edzek heti 3 alkalommal. Jelenleg Fostert szedek most (2*1puff) mert sajnos olyan helyen voltam ahol fulladni kezdtem de szerencsére azóta már semmi bajom sincs de még szednem kell. A kérdésem az lenni hogy szedhetem-e ezt a táplálékkiegészítőt a gyógyszereimmel. Tápkieg összetevők és hozzá a link: http://www.scitec.hu/termekek/scitec_nutrition/izomtomeg-novelo_turmixok/myomax_hardcore Maltodextrin, fehérje keverék [instant tejsavófehérje koncentrátum, micelláris kazein, PeptoPro®, (tejfehérje hidrolizátum)]; kakaópor (10-12%), kreatin monohidrát, természetes aroma (csokoládé), dextróz, béta-alanin, L-glutamin, L-leucin, L-treonin, taurin, béta-hidroxi-béta-metilbutirát-kálcium, L-alanin, L-arginin, Palatinose™, kukorica keményítő, sűrítőanyag (xantán gumi), L-valin, ízfokozó (só), L-fenilalanin, L-tirozin, Avena sativa kivonat, édesítőszerek (aceszulfám-K, szukralóz), keserűdinnye kivonat (Momordica charantia), kálcium-piruvát, Coleus forskohlii kivonat, L-karnitin L-tartarát, L-izoleucin, magnézium-oxid, mikronizált kreatin-monohidrát, bromelain, papain, kreatin-citrát, kreatin-foszfát, kreatin-piruvát, KreAlkalyn®, alfa-liponsav, alfa-ketoglutarát-kálcium, BioPerine® (borskivonat), cink-szulfát-monohidrát, nikotinamid, króm-pikolinát, folsav. Gyógyszereim: Foster 2*1puff reggel és este Aerius 1 tabletta este Mometason Sandoz: 2*1 szipp reggel ée este Válaszát előre köszönöm! Gábor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza a asztma témában

Kedves Gábor! Az aszthma kezelését akkor is folytatni kell, ha nincsenek panaszai, hiszen az a cél, hogy teljes értékű életet élhessenek az aszthmások is. Ha felfüggesztik a kezelést, néhány hónap múlva újra jelentkezik a nehézlégzés, és a betegség súlyosbodik. Tekintettel arra, hogy hazánkban is sok sportoló aszthmás van, úgy gondolom, hogy alapvetően nem tiltott az engedélyezett táplálék kiegészítők szedése a megfelelő mértéket betartva, bár én nem ajánlom rendszeres használatukat. Ha mégis kipróbálja, felhívom a figyelmét arra, hogy csak bevizsgált terméket fogyasszon, figyeljen arra, hogy az összetevők között ne legyen allergiát okozó anyag. Mivel munkám során nem foglalkozom ilyen termékekkel, azt ajánlom kérje ki hozzáértő sportorvos véleményét! Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. július 15., 23:25; Megválaszolva: 2014. július 17., 07:21
Kérdések és válaszok: Asztma
Asztma lenne!?
Van e asztmám
Lehet e bajom?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kérdésem az lenne hogy bölcsesség fog fájdalma miatt (éppen töri át az inyt ) rettentően faj a az inyem.. Erre először...
Mellékhatás vagy fóbia
Tisztelt Doktor Nő! Allergiás asztmám okán, 2018 januárja óta részesülök kezelésben. Az Alvesco nevű belélegzőszer lett első körben a...
Hisztamin intolerancia
Kedves Doktornő/úr! 3 éve kezelnek asztmával, krónikus orrnyálkahártya gyulladással! Pár hónapja refluxom is lett.3 hete pedig szorongásos...