• Obstruktív tüdőbetegseg vagy hőrgő szűkület?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Gyulai Nóra! A tüdőgyogyászaton tavaly októberben több dolgot is megállapított illetve feltételezett az ottani Dr.nő, a panaszom a következő volt szintén tavaly márciusban (egy edzés után) legszomj lépett fel, sajnos nem kapcsoltam időben folytattam az e cigi használatát előtte 2evvel a rendes cigit leraktam több vizsgálat után októberben jutottam el a tudogyogyasz hoz a dr.nő szerint vagy asthma vagy a tüdőbetegseg, akkor már nagyon rossz volt az alapotom fekve éreztem a szívdobogásom edzeni se tudtam azóta az e cigit teljesen elhqgytam kaptam inhalatort amit elhqgytam mert a tünetek egyre jobban csökkentek kohogesem egyáltalán nincs (csak ha befujom) elég lassan de eddig javult az állapotom, nehéz légzés nagyon ritkán fordul elő, az edzést is tudom folytatni de ott azért még megérzem hogy nincs minden rendben, viszont a héten a semmiből (január elején voltam influenzás) ismét elojott a legszomj nehezen minden harmadik negyedik nagy lélegzetet tudom teljesen kifujni. Gondolkoztam mitől jöhetett elő talán hideg levegő vagy valami gyulladás. Sajnos aki kezel dr. Nő eléggé lazán kezelni a dolgot hogy majd elmulik szép lassan de azért örülnék ha valaki egy kicsit pontosabb diagnózist adna az akkori (októberi) leletemet mellékeltem kép formájában. Várom megtisztelő válaszát Köszönettel : Dániel

        Dr. Gyulai Nóra válasza a asthma témában

        Kedves Dániel! Panaszai szerencsére szűnnek, ilyen idős korban az esetek 99%-ában asthma vagy valami banális fertőzés után fennmaradó , lassan gyógyuló gyulladás okozza a panaszokat esetleg némi pszichés színezettel. Amennyiben a hörgőtágító belégző gyógyszerektől nem érezte hogy jobban van, nagy valószínűséggel ki lehet zárni az asthmát. Ha továbbra is vannak légzési panaszai, legvalószínűbben gyomorsavas reflux okozza. Üdvözlettel


        Dr. Gyulai Nóra
        tüdőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Gyulai Nóra

        Kérdés: 2019. február 27., 21:07; Megválaszolva: 2019. február 28., 07:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: