• asztmatikus allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Férjem több dologra allergiás (szőr, fűfélék, por stb.) Ezekre nehéz légzéssel, sípoló levegő vétellel reagál. Ezek nagy részét el tudja kerülni így olyankor nincs is tünete. Mivel most semmi nem virágzik és állatszőrrel sem érintkezik még is tüneteket produkál el kezdtünk gondolkodni mi válthatja ki. Mivel csak otthon produkál ilyen tüneteket ott lehet vmi. Sajnos arra is rájöttünk hogy ez a kiváltó dolog valószínűleg rajtam van, mert távollétemben enyhűlnek a tünetek. Már minden vegyszer tartalmú szert lecseréltem vagy elhagytam, még sem jobb a helyzet. Egy dolog maradt a hajfestés ill. a hajfesték. Azt tapasztaltuk, hogy a hajfestéktől volt tünete, mikor otthon festettem. Ezt már nem teszem. Létezik, hogy a hajamon lévő hajfesték irritálja? Akár festés után több héttel is? Mi lehet benne az az anyag, ami ilyen reakciót vált ki Nála? Vagy mit ajánlanak, hogy jöjjünk rá mi a kiváltó ok? Mikor tünete van Ventolin befújása segít. Más gyógyszert nem szed, mert inkább el szeretné kerülni a kiváltó okot. Segítségüket előre is köszönöm. Melinda

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a asztma, allergia témában

        Kedves Melinda! Elvileg, az ön haján lévő festék, hetek múlva nem okozhat férjénél tüneteket, de a háziporatka minden háztartásban állandóan jelen van. Vegyianyagokkal szembeni allergiát bőrgyógyászaton tudnak végezni. Ott kiderülhet, ha mégis a hajfesték a kiváltó ok. Mivel egy allergiás aszthmásnál bármikor bármi kiválthat fulladást, rendszeres megelőző kezelés szükséges. Az időnként használt Ventolin nem elég. Forduljon tüdőgyógyászhoz a terápia beállítására. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2016. december 20., 20:48; Megválaszolva: 2017. január 03., 21:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Drnő! 2010 óta gondozott beteg vagyok.Először seredite spray használtam, de sajnos a szervezetem nem tolerálta a sprayt( magas szemnyomás, magas cukor, magas vérnyomás, romló labor értékek miatt). Jelenleg Atimos spray, Montelokast teva...